Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit kell ahhoz dolgoznom hogy...

Mit kell ahhoz dolgoznom hogy megvehetem ezt a házat?

Figyelt kérdés

És leélhessek egy nyugodt hártalévő 35-40 évet még az életemből.

30 éves vagyok és szüleim nem gazdagok, mai napig panelban lakok szülőkkel mint gyerekként, de ők már másfél és nyugdijasok lesznek. Anyám 12 éve nem dolgozik. Igy amit én keresek mai napig mindig le kell adnom, viszont olcsóbb igy is mintha önálló albérletben lennék.

K..urvá..a kiakarok már ebből a mocsok sza..ból törni de nincs ötletem.

Vállalkozásra soha nem volt pénzem, alkalmazottként meg soha nem fogok milliókat keresni.

Mit csináljak?

Adjam fel az életet? Egyszerűen nem tudom hogy másik hogy csinálják. Hogyan tudnak milliós házakat venni, hogyan keresnek havi másfél 2 milliót, hogyan tudnak vállalkozást felépíteni, honnan szerzik be a kezdőktőkét rá és stb.

Egyre sza..bul ez miatt, és még barátnőm sincs.

[link]

2024. máj. 5. 20:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%

"Anyám 12 éve nem dolgozik. Igy amit én keresek mai napig mindig le kell adnom,"

Már itt kezdődik a probléma...

Miért is kell a teljes fizetésed leadni? Talán hozzájárulást igen, de a teljeset????

Én a fizetésem 1/3-át adtam le a szüleimnek, amíg ott laktam. Ebben egyeztünk meg. Továbbá abban, hogy a "luxus-dolgokat" nem ők fedezik. Azt eszem, amit anyám főz, nincs külön kaja, stb., a ruházkodás is magánügy.

A megtakarításom pedig nem a párnacihában tartottam, hanem kamatoztattam.

Az első lakásom egy putri volt, 5 év alatt hoztam rendbe (én, nem pedig egy festő), laktam be. Majd 10 év múlva cseréltem nagyobbra értékkülönbözettel. Majd találkoztam valakivel, akinek szintén hasonló élete volt, és elkezdtünk együtt építkezni. Nem 4 hónap alatt, hanem 4 év alatt értünk a végére. De legalább nem adósodtunk el 25 évre.

Most a családnak van egy saját építésű háza, és két lakótelepi lakása. Az egyik az én lakásom, a másik a párom lakása. Kiadjuk mindkettőt, így biztosítva a további anyagiakat, valamint azt, hogy mindkét gyerekünknek már most van az életéhez kezdő ingatlanja.

Hozzáteszem, soha nem voltunk milliómosok, a házat sem a fővárosban építettük fel. Még csak nem is városban, mert ott 6 millió volt csak maga egy telek, míg itt 900 ezerért adta az önkormányzat, csak épüljenek új házak és legyenek új lakói a településnek.

2024. máj. 6. 04:16
 12/16 anonim ***** válasza:
59%

Ha leadod az összes pénzed, ugy nehéz lesz félre tenni. A szüleidnél laksz, abból a 450-480-ból minimum 300-at félre tudnál rakni.

Ez a ház amit linkelt pedig egy irreális álom. Amúgy miért nem tudsz hitelt felvenni?

2024. máj. 6. 07:00
 13/16 Hintalow ***** válasza:
41%

Figyelj már öcsi, neked csak ez kèpes merevedèst okozni, hogy ezt megkèrdezed?

Mert pár ève már lövöldözgeted itt ezt a nedves álomnak mondható èrtelmetlen kèrdèst heti átlag egyszer változó szövegezèssel.

Mi a fenèt lehet erre válaszolni? 😀

2024. máj. 6. 08:23
 14/16 anonim ***** válasza:
68%

Először is vedd ki a biliből a kezedet és fejezd be az álmodozást!

Az átlag nagyon nem ilyen házban él, ráadásul mit akarsz te egyedül 800nm-en? Még ha lenne is barátnőd, mit csinálnátok, kergetőznétek ebben a nagy hodályban?

Mielőtt futni akarsz, talán tanulj meg járni! Ahhoz, hogy ilyen házad legyen, először is meg kellene tanulnod kezelni a pénzt, először venni egy kis lakást és utána lépni előre. Ilyen házat alkalmazottként SOHA nem fogsz venni, csak vállalkozóként.

2024. máj. 6. 09:32
 15/16 anonim ***** válasza:

Magyar bérből alkalmazottként sehogy.

Anno 25 évesen számoltam a szimpla fedelet a fejem felett + kaja és munkába való utat.

(nem számoltam hozzá se hobbikat, heti egy kiruccanást, függőségem nincs, kávét se iszok stb, se plusz elektronikai kiadás stb) alapon sok dolgot nem igénylek mint mások, pl feltöltős telókártyával megvagyok imternet nélkül. Otthonra csak netet használok, felesleges vezetékes meg tv.

Szval az ala natúr "eszel, iszol, szarsz, laksz" szituval számolva. Nyugdíj határomig számoltam ki akkori árakkal a költségeket, ami 100 millióra jött ki felfele kerekítve.

Autó, saját ház stb sehol ebben a számításban, ahogy se kiruccanások, laptop, teló, nyaralás.

Befutsz valamivel és kaszálsz vagy külföld.

Tesóim is ezt a példát követik.

Minegyikünk átérzi /érezte azt a reménytelenséget, amit érzel jelenleg.

Persze egyén függő az is, hogy mennyire kezeled jól a kesst s vagy kreatív.

A vállalkozói lét pedig nem mindenkinek való. Aki nem tud pár ezer ft-ból többet csinálni, az a nagyobb tőkével se fog.

Rengeteg ilyen példa van rá. Felveszik a kesst és szépen belebuknak, mégtöbb adóssággal a nyakukban.

A bizniszhez kellenek készségek, képességek, azért is tud a rafkós kis pénzből is startolni - üzleti érzék és önmegtartóztatás pl, hogy igenis visszaforgatja a kesst és többet csinál.

Pl

Bambuszfuvolát csináltam, 35ezerbe elkelt. Kétkezem, fúróm, fűrészem kellett. Bambusz pedig nő szabadon adott helyeken. Ingyen volt.

De mondok olyat is, amihez nem kell sok kess, csak időigényesebb:

Ajándékdobozocska. 2db színes A4-es lapból (120 ft) 5 db doboz jön ki, oldalait műanyag A4es lapból csináltam (250 ft)

5 dobozkát 1600ért passzoltam.

370 ft-ból 1600.

1600:370 vagyis visszaforgatod a kesst, minimális nyereség zsebbe és 4x annyit tudsz elkészíteni.

Az már 6400.

Aki nagyon akar valamit és megvan benne ami kell az megoldja.

Pl idővel ezesetben egy aluminium lemez és fa lappal már lehet csinálni sablonvágót.

Így gyorsabban tudsz többet kivitelezni.

Idővel pedig rendesen gépiesíteni.

Ezért se mindegy, hogy mikhez értesz és mennyire vagy kreatív, emellett pedig tudnod kell eladni is. Vevőket szerezni stb.

Aztán bővülhet a termékpaletta is.

A kis vállalkozóból pedig komoly cégek nőnek ki, ha úgy van kezelve, fejlesztve.

Nem lehetetlen.

A kitartás, munka pedig minden téren kell.

Jó, hogy van egy ilyen célod, mint pl a házacska a linken.

S ugye az se mindegy helyileg hova költözik az ember, mert a ház vagy építkezési telek árakra kihat.

Tartsd magad előtt a célod bátran, mérlegelj agyalj milyen a jelen, mit tudsz kihozni vagy/és elvállalni.

Nettóban nem olyan ramaty a kereseted, abból is el lehet tenni belőle vagy pár tízezret valamibe beleforgatni.

Vagy kimész és külföldön elhelyezkedsz az említett szakmákban. Többszörösét kapnád, mint magyarban.

Ha a nyelvvel van gond, azt is meg lehet tanulni kényelmes 1 év alatt.

Vannak jó csomagok, amit egyszer megveszel és tartalmaz mindent. Alapoktól a felsőfokig. (édesanyám alig egy hete vett egy ilyen csomagot, angol és olasz nyelvtanuláshoz 25 ezer cakkpakk) A többi már csak önszorgalom.

Hajrá! Sok sikert és ne add fel!

Még ha kisebb nagyobb áldozatokkal is jár eleinte. Valahol el kell kezdeni.

2024. máj. 6. 16:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Jah és: BP drága.

A medencére plusz adót kell fizetni.

Ezt csak úgy megjegyzem.

2024. máj. 6. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!