Inkább külföld “alja” munka vagy irodai munka Magyarországon rosszabb pénzért? Melyiket választanád?
Szlovénia mellett élek, ahol egy gyárba toboroznak munkásokat, havi nettó 1400 euroert, 2 műszakban. Könnyű fizikai munka. Kétnyelvű terület, magyar nyelvű jelentkezőkre is számítanak. Eléggé meggondolandó számomra.
Jelenleg ügyfélszolgálatos, irodai munkát végzek, havi 370 nettóért. Ti váltanátok?
Én csak attól félek, hogy nő létemre majd megítélnek, hogy “csak” gyári melós vagyok. Az ügyfélszolgálatos hiába nem igényel sokkal több kompetenciát, jobban hangzik és kényelmesebb is. Viszont kint meg 550 ezret keresnék forintban. 20 km a határ, a határ mellett van a munkahely.
Ne má gyerekek...
Napi 40km inga az semmi 1400 euroért.
Én az osztrák határnál lakom itt egy csomóan 70-100km-eket ingáznak 1350 euróért és a földeken pusztulnak a napon...
Én simán elvállalnám a helyedbe azt a kinti munkát
"Én csak attól félek, hogy nő létemre majd megítélnek, hogy “csak” gyári melós vagyok. Az ügyfélszolgálatos hiába nem igényel sokkal több kompetenciát, jobban hangzik és kényelmesebb is."
Akkor fizessék ki a számlákat is
Én az egész karrieremet venném figyelemben. Ha az a terved, hogy örökre ezen az irodai meló szinten megragadsz és nincs lehetőséged vagy vágyad a fejlődésre (nyelvtanulás, egyetemi képzés elvégzése vagy csak szimplán munkatapasztalat szerzés során folyamatosan feljebb lépni), akkor a jobban fizető munkát választanám.
Ha tervezel feljebb jutni a létrán, akkor pedig az amelyik ebben tud segíteni, ami valószínűleg az irodai munka lesz.
Csak egy ismerős példája. Nem kell egyetemi végzettség. Nagyon low level kezdett el egy itthoni multiban dolgozni. Levelekre válaszolt partner cégeknek. Majd miután látták, hogy jól dolgozik egyre több felelősséget tettek rá, persze nagyon alacsony fizetésért. 2 év után már több embert vezetett. Itt nem becsülték meg, de megkapta azt a tapasztalatot, amivel egy másik helyen már közép vezető tudott lenni br 1 milliós fizetésért.
Ne értsd félre. A br 1 millió nem az "álom fizetés", de azért pár év alatt 0-ról, egyetemi végzettség nélkül egész jó.
Javítsd ki ha tévedek, mert tényleg nem értek a gyári munkához, de ott szerintem ez nem lehetséges.
Amúgy 27 éves vagyok, 3 éve dolgozok, és csak itt voltam eddig. Angolul társalgási szinten beszélek, érettségim van.
(Betegség miatt maradt ki x év.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!