Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Inkább külföld “alja” munka...

Inkább külföld “alja” munka vagy irodai munka Magyarországon rosszabb pénzért? Melyiket választanád?

Figyelt kérdés

Szlovénia mellett élek, ahol egy gyárba toboroznak munkásokat, havi nettó 1400 euroert, 2 műszakban. Könnyű fizikai munka. Kétnyelvű terület, magyar nyelvű jelentkezőkre is számítanak. Eléggé meggondolandó számomra.

Jelenleg ügyfélszolgálatos, irodai munkát végzek, havi 370 nettóért. Ti váltanátok?

Én csak attól félek, hogy nő létemre majd megítélnek, hogy “csak” gyári melós vagyok. Az ügyfélszolgálatos hiába nem igényel sokkal több kompetenciát, jobban hangzik és kényelmesebb is. Viszont kint meg 550 ezret keresnék forintban. 20 km a határ, a határ mellett van a munkahely.

2024. máj. 5. 13:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%

Saját példám:

19 éves korom óta élek Ausztriában, a legalján kezdtem, gány melókat csináltam, sokszor olyan helyen laktam ahol még WC sem volt a szobában.

Most 33 évesen már a szakmámban dolgozom Svájc mellett, nettó 3200 euróért saját albérletben.

Nem baj az ha valaki kilép a komfortzónából, csak ne ragadj bele. Abból is tovább lehet fejlődni.

Egyébként néhány ember úgy csinál, mintha az irodai munka egyenlő azzal, mintha azt mondaná, hogy ő ügyvéd, a fizikai munka pedig csak és kizárólag sz.rlapátolást jelenthet. :D Mintha valami nagy státuszszimbólum lenne ülni egy irodában 8 órában sz.rért húgyért.

De persze ezt mindenkinek magának kell tudnia, egyszer élünk, én biztos hogy oda mennék, ahol többet fizetnek, mert onnan is tovább lehet lépni. Azért nem fog senki bevásárolni neked meg 10 forinttal olcsóbban adni a benzint, mert te irodista vagy, tehát...

2024. máj. 5. 14:07
 12/30 anonim ***** válasza:
49%
Szlovénia jó hely, de én az irodait választanám magamból kiindulva egy eü.-probléma miatt.
2024. máj. 5. 14:10
 13/30 anonim ***** válasza:
54%

8 kapásbol 3 emberről is tudok 3 cégnél ahol a csopvez alulról indult. Nálunj is ezzel küzdök mert az egyik parasztot kinevezték a vezetőjuknek mert csak az ért a munkához, es igy el van szállva hogy mindenkit még az irodai alkalmazottakat is csicskáztatni akarja. Amikor a parasztokbol lesz vki az vmi kegyetlen helyzeteket szül. De előszeretettel alkalmazza szinte minden cég.

De olyanokrol is tudok aki magánválllakozo lett inkabb gyárbol kezdve a karriert.

2024. máj. 5. 14:18
 14/30 anonim ***** válasza:
53%

"saját albérletben'

. Az idilli Svájcban ilyen oximoronoknak is van létjogosultsága.

2024. máj. 5. 14:23
 15/30 anonim ***** válasza:
54%
Hány órát dolgozol a 370ezerért és mennyit kell dolgozni 1400€-ért?
2024. máj. 5. 14:28
 16/30 anonim ***** válasza:
54%

14

Elírás volt, elnézést, a lényeg, hogy albérletben vagyok. És nem Svájcban, Svájc mellett. Közvetlenül 2 percre a határtól, de még Ausztria.

2024. máj. 5. 14:35
 17/30 anonim válasza:
54%
Az nem sokkal több azért h bent ragadj egy fos pozicioban..
2024. máj. 5. 15:14
 18/30 anonim válasza:
53%
Leosztod, felszorzod, 26 ezres órabér jön ki. Ha nem lenne kamu, már élő ember nem lenne az országban. A legfelsőbb vezetők nem keresnek annyit.
2024. máj. 5. 15:33
 19/30 anonim ***** válasza:
62%

Balázska megint, most már párhuzamosan nyomja. Ott bannolták, itt még nem:

[link]

A #7-es kommentelő is ő, egy másik fiókból.

2024. máj. 5. 15:41
 20/30 anonim ***** válasza:
54%

18

Gyakorold még kicsit azt a matekot.

Ha valaki nettó 1400-at keres tegyük fel napi 8 órában heti 5 napban (tudom, gyári munka általában 6 napos, de maradjunk ennél), akkor 1 hónapban 21 napot dolgozik, tehát a napi bére 66 euró (gondolom te ezt váltottad át és ezért gonndoltad hogy ez órabér :D), ezt leosztva pedig az 1400 eurós fizetésnek 8.25 euró az órabére.

2024. máj. 5. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!