Ezekből a Magyarországi fizetésekből hogy élnek meg emberek? Hogy nem halnak éhen?
Hát az az igazság kedves 20as, hogy a MÁVnál úgy van, bekerülsz diplomával kapsz egy diplomás minimálbért amit a MÁV bértábáján megtalálod, amit kb nettó 400-450 ezerre felemelnek ha van pár év tapasztalattal. Ha majd 5 év tapasztalatod lesz diplomás munkakörben a MÁVnál előléptethetnek szakértővé, nézd meg a MÁV szakértői bértába legkisebb sávja bruttó 870 ezer, ami nettó 580 ezer, a legmagasabb bruttó 1,1 millió Ft ami nettó 700 ezer Ft.
De hozzá kell tennem, hogy a MÁV mivel állami brutálisan kapcsolatalapú, tudok olyat aki kereskedelmi diplomával, 1 év tapasztalattal, 25 év alatti szja mentes nettó 650 ezret keres. Csak ahhoz ,hogy szakértő legyél, a MÁVnál elég keményen kell hátszél. MÁVnál sok olyan van, igazgatóságban, diplomás vezető pozícióban, aki kapcsolatos, illetve fidesz pártkáder.
De vissza térve a maszek cégekhez, én is kb ezt hallom nettó 300 kezdő mérnökként 10 éves tapasztalattal se hallok nagyon nettó 500 nettónál magasabb bért. Ma Budapesten egy targoncás, vagy egy 3 műszakos szalagmunkás megkeres nettó 300at.
Amikor még én 10 éve voltam középiskolás szinte ez volt: 2014ben
képzettség nélküliek: 60-80 nettó
szakképzettek: 70-100 nettó
Mérnökök 250-400 nettó
Ma azt láttom, brutál összenőtek a fizetések, anno emlékszem egy kezdő mérnök keresett 10 éve Pesten ilyen 230 nettót, egy szalagmunkás meg alig 80 nettót. Tapasztalattal még jobban kinyúlt az bérolló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!