Miért van az, hogy a hipermarketekben leginkább a tej osztályra keresnek munkavállalókat?
Mert az sokkal xarabb meló, mint a szárazáru, de ugyan annyit fizetnek érte általában.
Míg a "szárazon" vannak a nagyon könnyű termékek (papír, csipsz, stb...) ezek szó szerint könnyűek és pakolni is egyszerű, mert általában kartonban vagy fóliában vannak. Meg vannak a nehé terémkek, mint pl. a víz, üdítő de ezt sem olyan vészes pakolni, mert zsugorban vannak, csak tolni kell kifele a polcra egy raklapról.
A tej osztály az nem ilyen. Eleve a hűtőbe kell ki-be mászkálni, ami nagyon kellemetlen. Nyáron ha bemész pólóban megfázol, ha felöltözöl megdöglesz az eladótérben. Ráadásul nem "csak" ki kell húzni a raklapot, legtöbbször a hűtő nagyon zsúfolt, keresni kell a terméket, komissiózni, pakolászni. Aztán sérülékeny is a termék és veled ugatnak, ha mondjuk leborul egy tálca és mind szétterül a padlón. Végül pedig tölteni is xar, időre megy, mert a hűtési lánc (elvileg - haha) nem szakadhat meg 20 percnél hosszabb időre, a hűtőbe nagyon macerás pakolni, legtöbb termék vagy nyeklő nyakló tálcán van vagy darabos... És még a lejáratot is nézni kell, hogy FIFO-ba a régi jöjjön előre, a régi menjen hátra. Ilyen ugye szárazon nem szokott gondot okozni.
Egyszóval szívás, pénz meg nem több. Persze, hogy ott a legnagyobb a fluktuáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!