Csak szerintem kevés a nettó 700 ezres fizetés Budapesten
manapság?
Figyelt kérdés
Albérlet vagy lakáshitel törlesztő mellett ebből jó esetben 200-250 ezret lehet félretenni, amiből előrelépni (mondjuk félretenni és befektetni korai nyugdíjazásra vagy akinek esetleg materialista vágyai vannak, annak szebb házat, jobb autót venni) már nem igen lehet. Egyszerűen elvesztette a pénz a vásárlóértékét és ezt a fizetések nem követték le.
Ja, nyilván a normális a 1,5-2 milliós fizetés lenne. De akkor is kirakna valaki egy hasonló kérdést.
Egy biztos, senkit nem fognak túlfizetni. elmehetsz vállalkozónak is, nyilván ha sikeres jobban keresel, de rengeteg kiadásod lesz és hatalmas felelősség. Alkalmazottként könnyebb az élet, de lesz benned egy alárendelt érzés. így is úgy is szét stresszeled magad hogy meg tudj élni.
2024. máj. 1. 08:29
34/42 anonim válasza:
Normális albérlet - nem meggazgagodni kívánó elszállt tulajjal a fővárosban is - 60.000-80.000 között is van. Ha ennyit keresnék, akkor-sem adnék ki sokkal többet albérletért és ezzel a pénzzel így konkrétan már gazdag lehetnék. Vagy elkezdenék megvenni belőle egy üdülőházat. A családi lakás jó nekem, ezért sem igyekszek más irányban. A fele alatt így is meg tudtam spórolni havi 50-E körül és elvileg megint fogok is. Úgyhogy ez mindig attól függ, hogy az egyén mire és hogyan költi. Én nem szórnám el. Volt már nekem 200-E alatti fizetésből 1-millióm.
2024. máj. 1. 10:58
35/42 anonim válasza:
Előző, annyiért már szobát se lehet bérelni lassan, max egy ágyat egy több ágyas szobában... De az meg milyen élet, ha egy saját szobád sincs, ahova elvonulhatsz?
2024. máj. 2. 13:03
36/42 anonim válasza:
35: Eléggé baj ez a széles skála, de akad még eléggé. Igazából totál össze-vissza van. Van rossz elszállt méregdrágán és van szép olcsón.
2024. máj. 21. 09:57
37/42 anonim válasza:
Szerintem a többség ennek kb a feléből él Budapesten is szóval ehhez képest elég jó fizetés. Persze ha egy 5 tagú családot kell belőle eltartani albérletben vagy lakáshitel mellett akkor nem jó. De egyedül saját lakasban akár a ketharmada mehet a megtakarításba.
2024. máj. 28. 00:04
38/42 anonim válasza:
Egyébként szerintem egy garzon albérlet (mondjuk 150+rezsi) mellett is azért 300 ezret félre lehet tenni.
Albérlet rezsivel kb 200 ezer, 100 ezer elég a kajára, tisztálkodószerre. Akkor marad 100 ezer bérletre telefonra ruhara meg utazni szórakozni.
2024. máj. 28. 00:08
39/42 anonim válasza:
"100 ezer elég a kajára, tisztálkodószerre"
Hol? A duplája, talán, és akkor még nem márkás drága dolgokat vesz az ember.
2024. máj. 28. 00:13
40/42 anonim válasza:
Ha azt nézed hogy egy közepes bevásárlás minimum 20 ezer forint, és azt még megejted 2-3szor egy hónapban, akkor semmit nem tudsz félretenni 400-500ezres fizetésből. A lakást rezsivel és egyéb költségeket amikről fentebb szó volt azokat is beleértve. 700bóp már azért jobban lehet gazdálkodni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!