Csak szerintem kevés a nettó 700 ezres fizetés Budapesten manapság?
Ennia a nettóm a gyengébb hónapokban Budapesten. Jobb esetben nettó 1m felett. van két kiadott vidéki ingatlanom, ami csak részben fedezi a pesti albi költséget.
240.000 az itteni albérlet, egy gyereket nevelünk saját háztartásban egy külön él,nagyszülővel akinek a nyugdíja az össz bevétele. Párom keresőképtelen tartósan, leszázalékolás alatt áll, elbírálás alatt, külföldi jogviszonyok igazolását várva, de kvázi 2 éve 0 Ft jövedelme van. A kiadások sem minden hónapban egyformák, jobb hónapokban ( kevesebb kiadással járó, vagy magasabb bevételű hónapokban ) félre tudom tenni azt a 200-at kb. amit írsz így is, rosszabb hónapokban ( kevesebb bevétellel pl.) max. 80-100-at de minden hónapban van pl rendszeres megtakarításom is.
Azelőtt munakhely biztosított lakhastást ahola plafon volt a 700as nettó, de a lakhatás meg havi 70.000 Ft volt, a bérből levonva 3unkra és max havi 100-150-et tudtam félretenni.
Szerintem ahhoz képest javult a mnősége a életvitelünknek, mégha a kiadások nőttek is.
A budapesten dolgozó emberek 38 százalékának kevés, 42 százalékának elegendő és 20 százalékának még sok is ez az álomfizetés.
A fentiek alapján nem csak neked kevés a 700 ezres fizetés van akinek meg elég vagy még sok is.
Én nettó 600-ból élek úgy Budapest belvárosában, hogy nem sokat tudok félre rakni.
Albérlet, jó minőségű étkezés, konditerem, személyiedző, szórakozás, egy költségesebb hobbi, időnkénti utazások (olcsón megoldva, ryanair/wizzar, airbnb, flix busz stb...) én kb éppen, hogy a teljes havi fizetésem elköltöm.
Tehát ha 100k-val többet keresnék, azaz meglenne a 700 nettó, mint neked, akkor kb havi 100k-t tudnék félre rakni, ami nem sokra elég. Max még az életstílusom mellé beleférne egy Fiat putó fentartása és hitelre megvásárlása.
Közben egy teljesen átlagos életet élek. Hiába keresek az átlagnál picivel jobban, ugyan úgy elmegy a pénz.
Gondolom tudnék 250 ezerből is élni és félre rakni havi 350-et és 50 éves koromra összespórolnék egy belvároshoz közeli panel árát, meg egy tudnék venni egy új Suziki-t meg azt fentartani és kb 1 gyereket eltartani.
Tudom, hogy itthon ez is "jó", de szerintem annyira nem.
Szóval együtt érzek veled, hogy a 700k valószínűleg elég kevés. Még úgy is, hogy az emberek nagy része kevesebbet keres ennél.
Mennyibe kerul az albi+rezsi?
Mire koltesz, hogy a 700k teljesen elmegy vagy alig marad belole?
En 510 keresek es itt erzem azt, hogy ez tenyleg keves, futja 1-2 dologra, nen halok ehen, de nem telik hobbira vagy szorkozasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!