Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más is van úgy, hogy kb...

Más is van úgy, hogy kb 5000ft-ja marad hónap végére?

Figyelt kérdés

A kérdésben tulajdonképpen benne van a lényeg.

Van egy kb nettó 400.000-s fizetésem, ami mellé nem kapok egyéb juttatásokat.

Fizetem a havi kaját, benzint, rezsit, lakbért, számlákat (telefon, net), állataimat ellátom stb. Alig van plusz felesleges kiadásom (nem járok körmöshöz, kozmetikushoz, fodrászhoz, semmihez, nincs 26 streaming előfizetésem csak 1), van 2 nagyon kis összegű áruhitelem (a 2 együtt 10.000ft). És ebből lakásra teszek félre havi 150.000-et lekötve.

A gond az, hogy semmi “használható” tartalékom nincs hónap végére, 1-1 nagyobb kiadás (pl magánorvoshoz kellett mennem a napokban) teljesen lenullázza a kb 50-100.000 ft-okat ami használható spórolt pénzként van a számlámon. Gondolkodtam a személyi kölcsönön is, amit eddig nem tudtam megigényelni, nem tudom miért, nincs tartozásom (nem szerepelek a khr-ben negatívan), van havi fix bevételem, annyi hogy a 150.000et mindig egy másik számlára (revolut) utalom, lehet emiatt nem kapok kölcsönt? Erre most azért lenne szükségem mert lesz egy nagyobb orvosi beavatkozásom amire kellene egy nagyobb összeg.

2024. ápr. 25. 20:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Kb. minden második hónapban így vagyok.

Nettó 364 (középiskolai tanár vagyok), pótlékok vagy cafeteria nincs.

Ha lenne saját lakásom, úgy még elég lenne ez a fizu, albérlet mellett viszont küzdelem a túlélésért.

2024. ápr. 28. 12:38
 12/13 anonim ***** válasza:
74%

11es

Szedj ossze vkit es maris a duplaja lesz a penzetek, abbol jut alberletre es sporolni is lehet onerore. Nehogy azt hidd, nyugaton egy fizetesbol alberletben dozsolnek..

2024. ápr. 28. 12:57
 13/13 anonim ***** válasza:
59%
2026-ban el lehet dönteni ismét ki legyen, akkor legyen ott mindenki azt javaslom
2024. ápr. 28. 15:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!