Megéri manapság németül tanulni vagy kimenni németbe
dolgozni?
Figyelt kérdés
2024. ápr. 23. 07:59
A kérdező szavazást indított:
Igen, itthon is jól lehet vele keresni
Nem, itthon szakma/diploma mellett sem ér sokat
Csak,ha kiköltözöl
Sehogy sem a világ helyzetet nézve
15 szavazat
1/10 anonim válasza:
Kiutazás nélkül is. Európában az angol után a legfontosabb nyelv, Európa nagy részén azt is megértik.
2024. ápr. 23. 09:09
2/10 anonim válasza:
Magában az, hogy tud valaki németül, nem nagy dolog már. Ezzel önmagában nem fogsz állást találni. Én próbáltam, de nem ment. Nagyon sokan tudnak ma már németül
2024. ápr. 23. 10:50
3/10 anonim válasza:
Magában a nyelvtudás sosem ért semmit. Milyen szakmai háttér társul hozzá? Ennek ismeretében van értelme a kérdésnek.
2024. ápr. 23. 11:10
4/10 anonim válasza:
Nyelvet tanulni mindig érdemes, mert a tanulás élvezetes, az elmét egészségesen és frissen tartja.
2024. ápr. 23. 13:16
5/10 anonim válasza:
Itthon is van jó pár pozi, aminél vagy kell, vagy előny a német. Én iskolában sosem tanultam, csak innen-onnan szedtem némi tudást. Idén csak autodidakta módon tanulgatom időszakosan. Egy olyan szintet el akarok érni, hogy az írott német szöveget értsem valamennyire.
De tény, hogy az angol fontosabb, mert a németeknek is azt kell már tanulni.
2024. ápr. 23. 17:15
6/10 anonim válasza:
Nem éri meg, azt az időt amit német nyelv tanulására fordítanál sokkal értékesebb skillek elsajátítására is fordíthatsz.
Az angol a hivatalos nyelve a legtöbb dokumentációnak, keretrendszernek, multiban angolul vannak a meetingek (német kollégákkal is). Én rendelkezem angol és német felsőfokkal is, azon kívül, hogy baráti társaságban néha 1-2 szót szólok németekhez az anyanyelvükön amire kapok egy vállveregetést soha semmi üzleti haszna nem volt neki. Ellenben viszont ha a nyelvismeret mellé nem társulna piacképes gazdasági végzettség, domain tudás valamint egyéb versenyképes hard-skillek akkor önmagában semmit nem érnék a nyelvtudással.
Mostani eszemmel azt mondom, hogy német nyelvet tanulni időpazarlás (főleg az AI korában), angolul tudj minél magasabb szinten és rendelkezz piacképes végzettséggel.
2024. ápr. 23. 18:22
7/10 anonim válasza:
Én azért nem gondolom így ,hogy időpazarlás lenne. Mi általánosban emelt óraszámban tanultuk a németet, és ami megmaradt a sulis évekből, az főleg a német és angol nyelvtudásom. Olyan mintha lenne egy plusz dimenzió, amin keresztül nézhetem a világot.
2024. ápr. 23. 22:59
8/10 anonim válasza:
6-os, 7-es: Ez az a fajta kérdés, ahol mindkettőtök válaszát hasznosnak jelöltem.
Teljesen alkati és egyéni dolog. Az biztos, ha valaki életvitel szerűen akar német területen élni, akkor tanulni kell.
2024. ápr. 24. 08:09
9/10 anonim válasza:
Másrészt az angol és német hasonlít egymásra, szóval annyira nem nehéz. A németben még könnyebb is a kiejtés
2024. ápr. 24. 08:18
10/10 anonim válasza:
Hasznos lehet, de a legtöbb multinál valóban elég az angol. Németországba kimenni? Hát jó kérdés, van, akinek megérheti, de ma már nincs akkora különbség fizetések terén, mint 20-30 éve. Egy jó szakember a versenyszférában közel azon a szinten élhet már itthon is, többet kereshet kint, de a költségek is magasabbak annyival. Nem, nem az élelmiszerek árára gondolok, amivel a legtöbb ember jön, hanem a lakhatás, biztosítások, szolgáltatások költségeire.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!