Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bruttó 260 már egy igen...

Bruttó 260 már egy igen komoly bér manapság? ezért már érdemes dolgozni pláne diplomával?

Figyelt kérdés

Igen, ha valaki kérdezné: KÖZSZFÉRA.

Igen, diplomás munkakör, igen, bruttó 260.

Igen,így van.

Főváros.

2022. júl. 15. 12:54
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%
Ennyit kaptam kezdőként 3 éve, azóta drágult minden. Ma már nem lennék elégedett vele.
2022. júl. 15. 12:56
 2/37 A kérdező kommentje:

én se írta hogy elégedett lennék vele.

de van bármi más választás? már ha a diplománál maradunk?

mert nem, nem megyek el trógerolni futárkodni stb még 3x annyiért se.

2022. júl. 15. 12:58
 3/37 anonim ***** válasza:
35%
Ha jobban fizető munka nem kell, akkor érd be ezzel és örülj a "diplomádnak". Nyilván sz*r fizunak számít, de te sem teszel semmit azért, hogy előbbre lépj, szóval ne csodálkozz. (Amúgy én is diplomás vagyok, szóval nem irigylem tőled)
2022. júl. 15. 13:03
 4/37 anonim ***** válasza:
100%

Komolynak nem nevezném, de sajnos ez a normál manapság, szóval inkább az átlagost mondanám.

Én lehet, hogy körülnéznék más irodai munkák között, ha semmiképpen sem akarsz fizikai munkát végezni. Hátha cc-ben, vagy multinál más munkakörben jobb ajánlatot kapnál.

2022. júl. 15. 13:06
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, ha olyan diplomád van amivel csaka közszférában tudsz elhelyezkedni, és nem is vagy hajlandó mást csínálni mint egy iroasztalnál üldögélni, semmitteni, akkor sajnos ez van

Ilyen szar a béred és ez mostanában nem is fog pozitiv írányba elmozdulni

Amugy leírhattadd volna milyen diplomád van...

Amugy még annyit hogy ha te sajnáltatod magad hogy te a diplomád ellenére minimálbéres vagy, és közben meg degradáló modon nyilatkozol olyan emberekről akik keményen dolgoznak sokkal többért mint amennyiért te csak valami féle bujtatott munkanélküliként a közszférában mereszted a segged akkor nem a futárral meg a többi munkás embrerrel vana baj

Hanem a pökhendi stilusoddal!

2022. júl. 15. 13:06
 6/37 anonim ***** válasza:
88%

Ja, kb 175 ezer nettó az baromi jó pénz, azonnal csapj le rá, dőzsölni fogsz (az albiban harmad-negyedmagaddal, mert egyedül egy szobát nem fogsz tudni kivenni, számolj majd be arról is légyszi, melyik a legjobb parizeres recept!)

De hát legalább diplomád van és diplomás munkakörben dolgozol, igaz?

2022. júl. 15. 13:07
 7/37 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, #1 vagyok. Most nézem, hogy ráadásul félrenéztem valamit. Nekem nettó volt ennyi. Bruttó 260 alig több mint a minimálbér, szerintem ennél még egy jobb gyárban is többet lehet keresni.

Nem, nem komoly bér.

2022. júl. 15. 13:09
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

260B° az, ha leveszem a 33,5%-ot marad kb 170-175N°.

Komolynak semmiképp nem komoly.

Kielégítő-e?

Igazából ez már életszínvonal kérdése.

M I N D E N embernél megvannak a rigolyák, amik esetében túlhaladnak az alapokon és a luxus irányába húznak. A 170 megítélése azon múlik, hogy az életnek mekkora az a területe, ahol vannak felesleges kiadások.

Ha nincs utazás, nincs 200ezres okosteló, jacuzzi, 100nm-es lakás egy-két főre, stb. akkor a 170 igenis elég arra, hogy az adott életvitel fenntartható legyen. Hogy komoly-e, az már más kérdés...

2022. júl. 15. 13:15
 9/37 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, a gondolkodásmódodon sem ártana picit változtatni, mert a diplomától lesz valakiből ember.

Diplomásként mentem el külföldre. Amíg nem beszéltem a nyelvet (csak angolul tudtam), addig először biztonsági őrként dolgoztam 2 műszakban délután és éjjel, majd egy áruházban napi 10 órában hordtam ki az új árut. Nem esett le a gyűrű az ujjamról egyszer sem...

Megdolgoztam a pénzemért, és szépen meg is éltem belőle.

Miután meglett a nyelvvizsgám, elhelyezkedtem a szakmámban, irodában, de a mai napig büszke vagyok az előző munkáimra is - vagy hogy is fogalmaztál? A trógerkodásomra :)

2022. júl. 15. 13:21
 10/37 anonim ***** válasza:
100%

A kezdő tanári bér (közszféra, diploma, Budapest) egy picivel alacsonyabb. Mégis van olyan mazochista aki ennyiért dolgozik éppen úgy mint a te esetedben. Akinek van egy kis esze az elmegy más munkahelyre ahol jobban fizetnek. Csak az nem lép a 260 ezres fizetéstől akinek nincsen piacképes tudása, vagy nincs bátorsága, vagy simán csak balfék.

Nem kötelező ennyiért dolgoznod. Egy diploma meg nem garancia a magas fizetésre.

Jómagam matek-fizika szakos tanárként angol nyelvvizsgával SSC-ben dolgozom (kétszer annyiért mint ha tanár lennék és van előrelépési lehetőségem is). Mertem váltani és nem félek beismerni, hogy piacképtelen diplomám van. Javaslom válts te is!

2022. júl. 15. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!