Mérnökként (élelmiszeripar), mennyit dob a fizetésemen és az elhelyezkedési lehetőségemen ha Msc diplomával rendelkezem? Mennyire érdemes belevágni?
Figyelt kérdés
Neki fogtam egy mesterképzésnek, de kinszenvedés... annyira unalmas.. és annyi nincs köze ahhoz, ami a való életben a szakmához kell (közben dolgozom).. nagyon fontolgatom hogy abbahagyom. Ti, akik ilyen vagy hasonló jellegű tapasztalatokkal rendelkeztek, illetve jártasabbak vagytok a témában, hogyan látjátok a helyzetet? Érdemes végig unatkozni, és energiát pazarolni egy olyan diploma megszerzésébe, ami nem is biztos hogy több lehetőséget biztosít? Úgy érzem annyi fölösleges dologgal bombáznak, hogy halálos vétek a drága időmből ennyit beáldozni, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is.2022. febr. 4. 23:38
1/6 anonim válasza:
A fizetéseden közvetlenül nem (azonnal), de a karriereden NAGYON sokat dob, ha mesterképzésed van. Nem tudom pontosan milyen mérnöknek tanulsz, de a legtöbb mérnöki ágazatban (talán az informatikus mérnököt leszámítva) a mesterszak az alap. Nem fogsz jobb állásokat megkapni később, ha nem vagy rendesen képzett (mesterszakot végzett) mérnök. Bírd ki, csináld végig. Menj el mellette gyakornoknak, úgy jobban megy.
2/6 A kérdező kommentje:
Jelenleg dolgozom a szakmában.
2022. febr. 5. 12:58
3/6 A kérdező kommentje:
És fontolgatom, hogy elvégzek majd egy normális mesterképzést, ami tényleg hozzád ad valamit a tudásomhoz. Ez amin most vagyok... nem érzem magaménak. Bár egy félévet már elvégeztem...
2022. febr. 5. 13:00
4/6 anonim válasza:
Nem a legjobb teruleten diplomáztál (ahogy èn sem,èn epitőipari mèrnök vagyok), rajtunk leginkább egy normális, keresett iparághoz szóló bsc segitene. Talan egy gépèsz vagy villamosmérnöki.
5/6 A kérdező kommentje:
Hát, ahhoz már nem biztos hogy lenne lelkierőm.
2022. febr. 6. 11:14
6/6 A kérdező kommentje:
De építészmérnökként, azért nem lehet rosszul keresni....őszintén szólva. Lehet az elhelyezkedés nem a legkönnyebb...
2022. febr. 6. 11:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!