Miért lehetetlen Székesfehérváron állást találni?
Nekem és számos közeli ismerősömnek az a problémája, hogy nem találni állást Székesfehérváron, ahova fel is vennének. Még egy egyszerű bolti eladói munkára sem hajlandóak felvenni, hiába van több év releváns kereskedelmi tapasztalat. Bezzeg Budapesten és térségében simán felvesznek mindenhova is, ahova akár egy csöpnyi munkatapasztalatunk van.
Miért van az, hogy Székesfehérváron még a minimálbéres rabszolgamunkára sem kell a dolgos magyar kéz, míg Budapesten és az agglomerációjában még szükség van a magyarok munkájára?
14#
Vagy BP-re.
Vidéken alig vannak SSC-k emiatt a kevésbé keresett diplomások küzdenek az álláspiacon.
Azért nem volt ez mindig így. Elég sok multi van ott, csak mostanában azok is haldoklanak.
Én 15 éve a tanári szakmát hagytam ott egy SSC-s betanított szellemi munkáért, a tanári bér kétszereséért.
Most meg ott tartunk, hogy egy tanár többet keres, mint az ottani ssc-sek. Igaz, hogy most már a diploma sem feltétel, beszélj kicsit angolul, aztán ennyi.
Tehát vagy nagyon leadod a bérigényed, vagy menni kell Pestre. Én most ingázok, ki lehet bírni, viszont kétszeres a fizetés, és gyakorlatilag a 2. helyre felvettek, ahova beadtam a jelentkezésemet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!