Jár az valamilyen hátránnyal, ha csak napi 4 órában vagyok bejelentve? (részletek megjegyzésben)
Többet dolgozok, mint heti 20 óra, de semennyit nem kapok feketén. Van egy feladatom, ami miatt most túlóra pénzt kapok, ami nagyjából annyi, mint a 4 órás munkabérem vagy még több is. (Emellett van olyan plusz órám, amit csak szimplán nem fizetnek meg, de sajnos ez a szakmám velejárója, hogy plusz gyakorlat kell, amit nem tudnak megfizetni)
A munkáltatóm azóta szerintem rájött, hogy nem járt ezzel jól, már mondta, hogy felvesz 8 órába, csak akkor a most túlórás része a munkának is a munkaidőm lesz, onnantól nem fizetnek plusz órát. A plusz meló pedig kiszámíthatatlan, de biztos, hogy nem fér bele a 8 órába (onnan kezdődik, hogy 2x 3-3,5 óra utazás eljutni meg visszamenni), de akkor már nem fizetnének a plusz időért, max. azt mondják, hogy akkor a többi napra kevesebbet osztanak be, de javasolják, hogy legyek bent többet a plusz gyakorlat miatt. Így lehet a végén több munkával, kevesebbet keresnék :/
Van annak hátránya, hogy csak 4 órában vagyok? Ami bennem felmerült az az egyetemi röghöz kötés. Annál nézik, hogy hány órában alkalmaznak vagy csak a ledolgozott napok száma számít, azon belül az órák nem? Van olyan ok, ami miatt érdemesebb lenne 8 órában alkalmazottnak lennem?
1, nekem pl négy órában több, mint nagyon sokaknak a duplájában.
Kérdező, egyetem miatt mindegy, ott a biztosításban töltött napok számítanak.
Ha a béred arányosan kevesebb a minimálbérnél, akkor a nyugdíj összegének megállapításához számított szolgálati időd lesz kevesebb erre az időszakra. (maga a jogszerző idő nem csökken)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!