Milyen munkát érdemes ADHD-val dolgozni? Több, mint 2 év irodai munka után jöttem rá, hogy a programozás nem nekem való és nem is szeretem.
2 éve és 3 hónapja dolgozok irodában informatikusként, leginkább programozással foglalkozok. Nettó 500 ezret keresek, viszont éjjelente nem tudok rendesen aludni, mindig az irodai feladatokon jár az eszem. Mivel ADHD-m van (figyelemhiányos hiperaktivitás zavar) így nem igazán bírom az ülőmunkát, szabályosan kínzásnak érzem a napi 8,5 óra ülést.
Sajnos csak az egyetem elvégzése után jöttem rá, hogy nem bírom az ülő munkát és a mozgásszegény életmódot. Pedig járok heti 4-5 alkalommal konditerembe (imádom), 2-3 alkalommal futni és rengeteget sétálok (napi 5-10 km-t).
ADHD oké, de mindent nem lehet erre tenni. A figyelemzavar nem csak az ülő munkát érinti, hanem kb mindent.
Arról nem beszélve hogy én a helyedben megpróbálnék előbb felkerestni egy szakértőt, mert az ADHD lehet dolgozni és nagyon sokat lehet javulni.
"szabályosan kínzásnak érzem a napi 8,5 óra ülést."
Milyen fos helyen dolgozol programozóként ahol nettó 500 a fizetés több mint 2 éves tapasztalattal és 8,5 órát kell ülni munkaidőben ráadásul irodában?
Én 3 éves tapasztalattal dupla ennyit keresek és kvázi a felét dolgozom, azt is home officeból, ha kedvem tartja a "kötelező" napi meetingeket fejen állva hallgatom azt a 2-3 óra effektív munkavégzést az ágyamból vagy a jacuzzimban ülve csinálom. Ha ennyit se bírsz ki akkor menjél segédmunkásnak építkezésre a 40 fokos tűző napra sittet hordani vagy közmunkásnak.
Amellett, hogy valóban fordulj szakértőhöz, és igyekezz változtatni az agyi defekteden (lehetséges, csak kitartás kell hozzá), érdemes annyiban változtatni a munkakörnyezeteden, hogy emelhető asztalon dolgozz, és egy kompakt futópadon sétálj munka közben. Így akár napi 20 ezer lépést is letudhatsz, miközben a produktív maradsz. (Alapvetően mindenkinek erre volna szüksége, és egyre több helyen megoldható, csak általában a munkahelyek még a megfelelő folyadékbevitel biztosítására is tojnak, nemhogy arra, hogy úgy mozoghass, hogy ne szívroham vigyen el…)
Ha erre nincs mód, keress olyan munkahelyet, ahol van rá mód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!