A lentiek alapján vissza mondanátok az állást ?
Figyelt kérdés
Januárba jelentkeztem egy állásra , több körös interjú, tesztiras, átfogó orvosi és pszichológiai alkalmassági után februárban szóltak hogy felvesznek április 15.-től. Tegnap voltam bent szerződést kötni és a szerződésben 15 ezer forinttal kevesebb bruttó alapbér szerepelt mint amiben szóban megállapodtunk az interjún. A jelenlevő hr-esek nem tudtak vagy akartak magyarázatot adni. 8 éves munkaviszony után mondtam fel az előző helyemen.2024. ápr. 11. 16:31
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
14 szavazat
1/13 anonim válasza:
Nettó 10 ezer forint miatt? Hacsaknem bruttó 200 ezer forintos fizetésről beszélünk, akkor elég nagy ostobaság lenne. Szád meg talán csak van, hogy megkérdezz valaki kompetenst a kérdésben, hogy mi az oka.
2/13 Mad Max2 válasza:
brutto 15 ezer forint nem olyan jelentős összeg hogy emiatt ne vállanám
Próbáld ki, milyena munka, legfeljebb ha nem jó akkor felmondasz és keresel másik melót
3/13 anonim válasza:
Ha olyan, tulajdonképpen manapság luxushelyzetben vagy, hogy megengedheted magadnak az elvekhez való ragaszkodást, akkor ne írd alá így a szerződést, amíg ez nem tisztázódik.
Ha nem akarsz vagy most nem tudsz emiatt különösebben problémázni, akkor utólag is tisztázhatod, és remélheted, hogy korrekt módon fognak eljárni. A harmadik lehetőség, hogy nem szólsz semmit, de akkor mindig ott marad benned a tüske, plusz ha ez tényleg egy teszt a részükről, akkor tudják, hogy veled bármit megtehetnek.
4/13 anonim válasza:
Eleve ilyen esetben nem kaptál egy írott ajánlatot? Soha nem mondanék fel egy szóbeli ígéretre...
5/13 anonim válasza:
Mindenképpen határozottan szóvá tenném, kérném, hogy a szóbeli igéretnek megfelelően módosítsák a szerződést,illetve megkérdezném, hogy ez szokásos-e náluk, hogy a szóbeli igérethez nem tartják magukat.
6/13 anonim válasza:
Annyival kevesebbet dolgoznék 1 hónapban amennyivel le akarnának húzni (br 15k) azaz jelen esetben épp 1 órával.
7/13 anonim válasza:
Előre nem adnak szerződést szerintem. Közigben nem adtak legalábbis, de meg tervetetet sem.
9/13 anonim válasza:
Én kaptam közigben és versenyszférában is szándéknyilatkozatot, hogy alkalmazni fognak ... naptól. Bár való igaz, én kértem nem maguktól adták.
10/13 anonim válasza:
Ez egy iszonyú inkorrekt dolog. Ha már fel mondtam akkor így jártam, de egy ilyen helyre nem szívesen mennek. Gusztustalan. Nem az összeg az érdekes hanem mást ígértek szóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!