Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet bekerülni önkormá...

Hogyan lehet bekerülni önkormányzathoz/polg. mesteri hivatalba ügyintézőként?

Figyelt kérdés

Jelenleg versenyszférában dolgozom, de váltani szeretnék a közigbe.

Sok helyen olvasom: kell az ember, mert nem mennek oda az alacsony fizetések miatt, burjánzik a bürokrácia stb, de akkor itt megkérdezném Tőletek, hogy minek vannak kint az álláshirdetések, ha a szabályszerűen beküldött pályázataimra egyáltalán nem válaszolnak. Kb. 50 helyre beadtam az elmúlt fél évben és sehonnan semmi reakció.

Kíváncsiságból jelentkeztem pár versenyszférás hirdetésre,mert lehet, hogy velem van a baj, de onnan többször is visszajeleztek, interjúkra hívtak.

Tudom, kellenek a kapcsolatok, de akinek nincs az be sem juthat?

Közigben dolgozók válaszát várnám elsősorban.

Köszönöm, ha válaszolsz

2024. ápr. 3. 19:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"No azért annyira öreg nem vagyok (40N), nyugdíjhoz még igencsak fiatal😀"

Én úgy értettem, addig ha tudtál venni már 2-3 lakást, amit kiadsz, megvan a megélhetésetekhez szükséges bevétel, fölösleges dolgozni.

20 év szolgálati idő pedig még az öregségi nyugdíjhoz is elég, 15 a résznyugdíjhoz, az gondolom, megvan.

"keressünk másik munkakört"

De én munkaidőmódosításra vagy más foglalkoztatási státuszra (pl. külsős tanácsadó) gondolok. Mi van, ha azt mondod, már csak heti 10-15 órát akarsz dolgozni, szükséged van szabadidőre...?

10: Én is voltam úgy, jogellenes volt már akkor is. Több száz embert bocsátottak el, hogy közmunkában vegyék vissza őket...

Most valószínű már nem csinálják.

Nem érdemes közmunkába menni, a munkábajárással annyi plusz költség van az otthon éléshez képest, hogy nem amrad semmi belőle.

Pláne akinek kertje is van, érdemesebb gyümölcsfákat gondozni, konyhakertet csinálni, mint közmunkába elmenni.

2024. ápr. 4. 19:33
 12/18 anonim ***** válasza:
6- os milyen munkakör?
2024. ápr. 4. 21:09
 13/18 anonim ***** válasza:
62%
Egyet nem értek, ha ennyire nem számít a pénz, akkor miért nem maradsz otthon?
2024. ápr. 4. 21:12
 14/18 A kérdező kommentje:

#11: természetesen dolgozni továbbra is szeretnék, nem célom, hogy itthon pihengessek, emberek között is szeretek lenni, tehát a korai nyugdíjazásom nem opció.

Munkaidőn nem kell módosítani, akkor jövök még megyek amikor akarok, és annyit vagyok bent amennyit szeretnék (nyilván nem csak 1 órára ugrom be kvzni). Itt azzal van a gond, hogyha letelik a munkaidőm még akkor is betalálnak a gyártási folyamatok során felmerülő problémákkal. És van belőle bőven, sajnos. Pedig nem csak nekem van ezügyben döntési jogköröm. Tudom, ne vegyem fel a telefont, ha itthon vagyok. Rajta vagyok az ügyön, de azért ez nem olyan egyszerű.

2024. ápr. 4. 21:44
 15/18 A kérdező kommentje:

#13: szerintem azt sehol sem említem, hogy nem számít a pénz.

Itt leginkább arra lettem volna kíváncsi, hogy miként lehet bejutni ügyintézőként a közigbe, csak nagyon elkanyarodtunk a kérdéstől.

2024. ápr. 4. 21:54
 16/18 anonim ***** válasza:
49%
Nem említed, de utalsz rá.
2024. ápr. 4. 22:19
 17/18 anonim ***** válasza:
49%
A kérdés lényeget nem értem, Elnezest. Miként? Pályázol? Utolsó vagyok. Borítékolom, hogy zavarni fog a kevesebb pénz, és mi a garancia, hogy az egy nyugis munkakör lesz?
2024. ápr. 4. 22:21
 18/18 anonim ***** válasza:
Ráadásul ha emberekkel kell foglalkoznod az stresszes, uh ezt gondold át szerintem.
2024. ápr. 4. 22:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!