"Pénz nem boldogít" hazugságot gazdag emberek nem mondják ugye?
Ez ugye olyan kijelentés hogy ha gazdag ember mondaná akkor azt mondanám hogy hát neki elhiszem.
De nem tudom kik állítják hogy a pénz nem boldogít.
Hát figyelj ez egyéntől és igényektől függ. Én nem vágyom luxus dolgokra, semmi olyanra amivel a "gazdag" emberek kérkednek, nem vagyok kényszeres magamutógató, a külsőségeknek élő, szóval számomra egy bizonyos összeg fölött már tényleg nem jelent semmit a többlet pénz.
Akinek az a célja, hogy "irigykedjenek" rá, hogy minél nagyobb, látványosabb autóval járjon, hogy több 1000 nm-es luxus kérója legyen, annál persze nem igaz, hogy a pénz ne boldogítaná. De végső soron, ha az embernek nincs kivel megosztani a vagyonát, nincs akivel közös élményeket szerezhet, nincsenek tartalmas emberi kapcsolatai, akkor valóban, a pénz abszolút nem boldogít.
Illetve nézzük csak meg ezen az oldalon írogatók jelentős részét. Amikor valki sikeres, halad a karrierjében, gyűjtögeti a vagyonát mégis boldogtalan, mert a kutyát nem érdekli, nincsenek barátai, párkapcsolata, családja stb.
Továbba azt se felejtsük el, hogy lehet arra fordítani minden energiánkat, hogy gazdagodjunk így vagy úgy, de a pénz sem fog fiatalságot, több időt és energiát hozni...
60 éves korára az ember összeharácsolhat iszonyatos vagyont, de mi célra? A pénze nem fogja megfiatalítani, nem lesz töle egészségesebb, nem fog jobban kinézni, nem fogják ettől jobban szeretni az emberek...
#5:
A pénze nem fogja megfiatalítani, DE
nem lesz töle egészségesebb, DE
nem fog jobban kinézni, DE
nem fogják ettől jobban szeretni az emberek... DE
Ezek mind pénzen megvehető dolgok, egészségesebb életmód, jobb orvosi ellátás, plasztika, minőségi emberek megismerése minőségi programokkal stb stb.
#6 Fiatalabbnak nézhetsz ki, de valójában nem leszel.
Az orvost megfizetheted, de egészséget nem vehetsz.
A valódi szeretetet sem lehet megvásárolni.
De amúgy igen, valamilyen szinten igenis boldogít a pénz, mert pl. olyan dolgokkal tudsz foglalkozni, amik boldoggá tesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!