Ha a pénz nem boldogit akkor boldogtalanná tesz?
Pontosan így gondolom én is. Ha nem boldogít, akkor boldogtalanná tesz.
Egy bizonyos mennyiségű pénz, ami jólétet biztosít, az boldoggá tesz. A mértéke más-más különböző embereknél. Viszont a túlontúl sok pénz csak gondot okoz és nem élvezhetném mellette az életet igazán.
A pénz persze nem önmagában tesz boldoggá, hanem azzal a lehetőséggel, hogy megveszem észszerű keretek között amire szükségem van, olyanokat is amik boldoggá tesznek. Ha engem a síelés tesz boldoggá, akkor a sítúrákra költök, ha az, hogy önzetlenül támogatok egy alapítványt, akik megkönnyítik nehéz élethelyzetben levők életét, akkor az. Ha erdőtelepítés tesz boldoggá, akkor arra használom, stb.)
A kérdés bonyolultabb, minthogy igen/nem.
A pénznek is van egy határhaszna, másrészt pedig a "boldogság" és a "boldogtalanság" külön skálán vizsgálandó.
A pénzen nem veheted meg a boldogságodat, de a szabadságodat megválthatod vele.
A pénz lehetővé tesz rengeteg olyan dolgot, amelyek már boldogítanak. Ugyanakkor mindent nem old meg, számos olyan területe van az életnek, amelyre nincs komoly hatása a pénznek - így aki ezeken szenved hiányt a "boldogságban", azon nem segít még a sok pénz sem.
Ezt csak azok mondják, akiknek nincs, ez az önámítás, mert nem képesek nagyobb vagyont szerezni.
A pénz nem feltétlenül boldogít önmagában, viszont a jobb életkörülmények nagyon is.
Ez de szánalmas... Vajon mindenkinek írogat priviben pénzért kuncsorogva?
Küldő: id xtra
Címzett: Ismeretlen válaszoló
Időpont: ma 09:10
Előzmény: A kérdésre írt válasz: Ha a pénz nem boldogit akkor boldogtalanná tesz?
"Nem tesz boldoggá de boldogtalan se leszek tőle. Inkább egyfajta nyugalmat ad. Nem tudnék hónapról hónapra élni, idegeskedni mindig a pénz miatt. Nem..."
Téma: re
Az üzenet: Utalj már akkor egy kis pénzt nekem,látom téged nem boldogit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!