Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a pénz nem boldogit akkor...

Ha a pénz nem boldogit akkor boldogtalanná tesz?

Figyelt kérdés
2019. júl. 27. 19:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Pontosan így gondolom én is. Ha nem boldogít, akkor boldogtalanná tesz.

Egy bizonyos mennyiségű pénz, ami jólétet biztosít, az boldoggá tesz. A mértéke más-más különböző embereknél. Viszont a túlontúl sok pénz csak gondot okoz és nem élvezhetném mellette az életet igazán.

A pénz persze nem önmagában tesz boldoggá, hanem azzal a lehetőséggel, hogy megveszem észszerű keretek között amire szükségem van, olyanokat is amik boldoggá tesznek. Ha engem a síelés tesz boldoggá, akkor a sítúrákra költök, ha az, hogy önzetlenül támogatok egy alapítványt, akik megkönnyítik nehéz élethelyzetben levők életét, akkor az. Ha erdőtelepítés tesz boldoggá, akkor arra használom, stb.)

2019. júl. 27. 19:28
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem, nem tesz boldogtalanná. De önmagában attól, hogy pénzed van, nem leszel boldog. Pl hiába veszel meg valami drága dolgot, ha nincsenek barátaid/családod, akiknek megmutasd, akkor mit sem ér. Plusz ha először veszel valami újat, akkor az tényleg izgalmas, de ha van pénzed, egy idő után unalmas lesz. Például van egy drága sajt, amit nagyon szeretek, régen csak nagyon ritkán vettem egy picike darabot, azt se tudtam, hova legyek örömömben. Most jól keresek, bármikor megengedhetném magamnak, mégsincs itthon folyton. Már nem akkora dolog,mint mikor nem telt rá.
2019. júl. 27. 19:39
 3/13 anonim ***** válasza:
91%
Aki boldogtalan pénzzel, az boldogtalan pénz nélkül is.
2019. júl. 27. 20:03
 4/13 Estádio de Felchút ***** válasza:
96%

A kérdés bonyolultabb, minthogy igen/nem.

A pénznek is van egy határhaszna, másrészt pedig a "boldogság" és a "boldogtalanság" külön skálán vizsgálandó.

2019. júl. 27. 22:13
 5/13 anonim ***** válasza:
91%
Nem tesz boldoggá de boldogtalan se leszek tőle. Inkább egyfajta nyugalmat ad. Nem tudnék hónapról hónapra élni, idegeskedni mindig a pénz miatt. Nem vagyunk gazdagok, csak nem szórjuk el a fizetésünk annyira mint mások.
2019. júl. 27. 22:58
 6/13 anonim ***** válasza:
91%

A pénzen nem veheted meg a boldogságodat, de a szabadságodat megválthatod vele.

A pénz lehetővé tesz rengeteg olyan dolgot, amelyek már boldogítanak. Ugyanakkor mindent nem old meg, számos olyan területe van az életnek, amelyre nincs komoly hatása a pénznek - így aki ezeken szenved hiányt a "boldogságban", azon nem segít még a sok pénz sem.

2019. júl. 27. 23:32
 7/13 anonim ***** válasza:
91%

Ezt csak azok mondják, akiknek nincs, ez az önámítás, mert nem képesek nagyobb vagyont szerezni.

A pénz nem feltétlenül boldogít önmagában, viszont a jobb életkörülmények nagyon is.

2019. júl. 28. 09:00
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez de szánalmas... Vajon mindenkinek írogat priviben pénzért kuncsorogva?

Küldő: id xtra

Címzett: Ismeretlen válaszoló

Időpont: ma 09:10

Előzmény: A kérdésre írt válasz: Ha a pénz nem boldogit akkor boldogtalanná tesz?

"Nem tesz boldoggá de boldogtalan se leszek tőle. Inkább egyfajta nyugalmat ad. Nem tudnék hónapról hónapra élni, idegeskedni mindig a pénz miatt. Nem..."

Téma: re

Az üzenet: Utalj már akkor egy kis pénzt nekem,látom téged nem boldogit..

2019. júl. 28. 09:15
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul sehol nem írtam, hogy nincs szükségem a pénzemre és olyan szívesen osztogatnám azt a keveset ami van.
2019. júl. 28. 09:17
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is megkaptam ugyanezt az üzenetet :D
2019. júl. 28. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!