Normális,hogy a főnök megtiltja,hogy rövidnadrágot viseljek a dohányboltba eladóként?
Minden mást megértek,nyilván nem lehet kint mindenünk,főleg egy ilyen környékén,de ezt nem mondta,hogy vannak öltözködési szabályok,és nem volt benne a szerződésben,csak a munkatársaktól hallottam
Rövidnadrág tilos,illetve az,hogy a melltartonk egy kicsit is kint van is baj.
Értem én,de hogy rövidnadrágot nyáron nem hordhatok.
Egy melltartó pántja munka közben félrecsúszhat annyira, hogy kilátszik. Nyilván ha nem mozognál, nem látszana ki a pántja egy másodpercre sem. De úgy látszik a férfi főnök megrekedt azon a szinten, hogy kilógó melltartó = ribi.
Rövidnadrágot sem értem. Ha nem feszül, és teljesen kitakarja a feneket, miért ne lehetne a nyári 35 fokban felvenni?
A munkáltató előírhatja a munkavégzés közbeni ruházatot kötelező jelleggel. Ilyenkor viszont illik költségtérítést is fizetni (ruhapénz).
Ha nincs kötelező ruházat, attól még tilthatja bizonyos ruhák viseletét.
Nem egy helyen például ékszert sem lehet hordani a munkahelyen. Olyan is van (tisztatér), ahova nem sminkelheted ki magad.
Mi azt tudtuk kiharcolni, hogy kánikulában ne kelljen a női dolgozóknak harisnyanadrágot felvenniük. Érted? Ezért harcolni kellett...
Munkahelye, munkaköre válogatja, hogy mi az elvárás munkáltatói oldalról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!