Váltanál karriert csak azért, mert lenéznek, hogy rossz a fizetésed?
Töri-biológia szakos tanárnő vagyok, 28 éves. Az egész családom lenéz, ők mind ügyvédek vagy közgazdászok. Háromszor-négyszer annyit keresnek, mint én, így a szemükben csak bohóckodás a munkám, pedig sokszor napi 10 órám is benne van a sulis munkámban, plusz az egész idegrendszerem, mert nem könnyű eset a legtöbb diákunk. De a családomban lenéznek, mert "csak tanár" vagyok.
Elgondolkodtam az orvosin, mert bejutni nem lenne nehéz, van egy 98%-os emelt bioszom, illetve egy 95%-os emelt kémia érettégim is, így szinte biztos, hogy bejutnék.
De közben meg gyerekkorom óta a tanítás volt az álmom, szóval a gyerekorvosi szakirány az egyetlen, ami az orvosin belül érdekel, a többi nem annyira.
Szóval csak azért lennél orvos és dolgoznál életed végéig egy olyan munkakörben ami iránt semmi egyéb motivációd nincs csak az hogy megfelelj a családodnak (akiknek teljesen irreleváns a véleményük) és "ne nézzenek le"?
Ilyen egy igazi alattvaló mentalitású egyén, akinek nincs se egészséges önbizalma se egzisztenciája, még tanárnak sem vagy való.
Ne válts, ha a tanítás az álmod. Szerintem a gyerekorvosi munka nagyon megterhelő lelkileg. És teljesen más mint a tanítás. Az orvosiba csak akkor érdemes belekezdeni, ha nem tudsz magadnak más hivatást elképzelni. Máskülönben lehet hogy (motiváció hiányában) nem
is tudnád elvégezni az
egyetemet.
Az meg ne érdekeljen hogy ki mit gondol, a lényeg hogy szeresd amit csinálsz. A te élted. Ha ők ezért lenéznek, az rájuk nézve szegénységi bizonyítvány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!