Auchan árufeltöltő munkakör munkaideje?
Előző vagyok:
Annyit még fontosnak tartok hozzáfűzni, hogy itt is a fejétől bűzlik a hal, vagyis a felsővezetőség hozzáértése/hozzáállása finoman szólva is hagy kívánnivalót maga után.
Úgyhogy a korábban már említett “megbízhatatlan kollégák” problémára reflektálva, az a gond, hogy a vezetőség az ilyen egyénekkel igyekszik bebiztosítani a saját pozícióját, vagyis elterelni a figyelmet a belső, sokkal komolyabb problémákról.
Ugyan nem tudok más telephelyekről nyilatkozni, nálunk viszont bevett szokás volt - kiváltképp az elmúlt néhány évben, hogy a kieső tisztességes ex-kollégákat mindenféle “gyenge képességű” népséggel igyekeztek pótolni. (E ponton megint csak tisztelet a kivételnek, de ők általában már a próbaidő alatt, vagy max. 1-2 év után leléptek).
Itt leszögezném, hogy a “gyenge képesség” önmagában még nem is akkora gond, ha megfelelő hozzáállással párosul. Viszont ez többnyire nincs így
A “gyenge-képesség” ugyanis többnyire makacssággal, lustasággal, hányaveti hozzáállással, a lelkiismeretesség teljes hiányával és gyakran még rosszindulattal is párosul.
És az a gond, hogy ilyen emberekkel nem lehet együtt dolgozni, nem tudod velük érdemben megbeszélni a dolgokat, ráadásul gyakran közvetve hátráltatják a munkádat, gyakran az ő hülyeségük miatt leszel leszidva (kollektív büntetés), tehát akarva-akaratlanul is belső viszályt is szítanak.
Jobb helyekről meneszteni szokás az olyan dolgozókat, akikről több különböző irányból is panasz érkezik.
Mindennek tetejében érdemi menedzseri közbelépést kivétel nélkül egyszer nem tapasztaltam az ottlétem alatt (magyarán, ha problémád van egy adott kollégával és megbeszélni sem tudod az illetővel, menedzseri segítséget ne is remélj), de a felsővezetőség is max. akkor eszközölt bármiféle szankciót, ha az adott dolgozó nyilvánosan balhézott az eladótérben, vagy esetleg lopott.
Itt tehát azt láttam, hogy majdhogynem kívánatos is volt az ilyen problémás egyének jelenléte, mert a polcszervizesekkel egyetemben remekül lehetett ellenük hergelni a népet. Gondolom az “oszd meg és uralkodj” el járhatott a vezetőség fejében, ugyanis amíg a dolgozók egymással vannak elfoglalva, addig sem az áruházi vagy éppen vállalati szintű problémákkal foglalkoznak.
@23:57
Biztos hogy nem egy telephelyen dolgoztunk, de nagyjából meg tudom erősíteni hogy minden nálunk is ugyan így működik.
Még pár személyes észrevételt hozzáfűznék.
Nekem az a meggyőződésem, hogy az osztályvezetőknek tényleg a bólogató jánosok, betaított csimpánzok, és biorobotok kellenek, és ezzel nem a volt kolegákat szólom le, csak azt mondom hogy ilyeneket akarnak a vezetők. Mert féltik a saját helyeiket. Féltik hogy kiderül hogy szakmailag egy nagy nullák, féltik hogy négyük munkáját kb ki lehetne váltani egy olyan emberrel akinek van tapasztalata a terepen, és nem csak az irodából dirigál, meg a világ összes kávéját és cigijét elfogyasztja munkaidőbe. Az osztályvezetők nagy része tisztelet a kivételnek semmi hasznuk. Megy a tökvakargatás egész nap, smúzolás, dumálás a többivel, néha egy két feladatot kiosztanak, de semmit nem tesznek hozzá a vállalathoz. Ahol én voltam, ott a szakmailag legtöbbre tartott osztályvezető egy alkoholista csődtömeg volt, aki éjszakánként mikor nagyon lerészegedett több fiatal kolléganőt is zaklatott disznó üzenetekkel. Aztán ha még időbe kicsit kijózanodott és leesett neki hogy hülyeséget csinál, gyorsan visszavonta azokat. Csak azért nem bszták ki, mert kb senki nem vette komolyan, csak kiröhögték egymás között hogy ennyire szánalmas alak, és nem csináltak belőle ügyet.
Na ez kb jellemzi az egész vezetőség színvonalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!