19 évesen melyik lenne az ésszerűbb megoldás?
Sziasztok!Szerintetek ilyen fiatalon az ember inkább gyűjtögessen, legyen elegendő megtakarítása, vagy inkább élvezze az életet és utazgasson, vegyen a pénzén márkás ruhákat, költse bulira stb...?
Véleményem szerint ilyenkor kell félre tenni amennyit csak lehet(főleg ha még a szüleink tartanak el), hogy aztán ezáltal megteremtsük magunknak a jövőt.Lakás, autó stb...
Persze, majd 2-3 év múlva teljesen reális lesz 40-50 millióért megvenni egy lukat.
Hajrá.
19 évesen én is így gondoltam. Most 23 vagyok, alig vannak maradandó emlékeim az egyetemi éveimről, mert minden filléremet inkább félretettem a programokra járás vagy szórakozás helyett. Aztán utolsó félévben befizettem magam egy utazásra, az életem egyik legszebb emléke azóta is, és kb az egyetlen dolog, ami abból a 3 évből meg is fog maradni öregkoromra.
Így visszagondolva nagyon megbántam, hogy nem szereztem több élményt egyetem alatt, így mióta lediplomáztam, inkább arra helyezem a prioritást, hogy utazni tudjak még ígyy fiatalon, élményeker gyűjteni, világot látni. Hogy tudjak sztorizgatni majd az unokáknak, hogy jajj igen amikor a nagyi anno megmászta a Macchu Picchut és járt Petrában, végigkirándulta a norvég fjordokat, stb.
Nyilván mindenkinek más az életcélja, nekem egyelőre fontosabb az élménygyűjtés, mint a ház vagy az autó.
25 alatt inkább élménygyűjtés, de valamennyit akkor is félre kell tenni.
Persze bulikra meg márkás ruhákra amúgy sem költenék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!