Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 19 évesen melyik lenne az...

19 évesen melyik lenne az ésszerűbb megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Szerintetek ilyen fiatalon az ember inkább gyűjtögessen, legyen elegendő megtakarítása, vagy inkább élvezze az életet és utazgasson, vegyen a pénzén márkás ruhákat, költse bulira stb...?

Véleményem szerint ilyenkor kell félre tenni amennyit csak lehet(főleg ha még a szüleink tartanak el), hogy aztán ezáltal megteremtsük magunknak a jövőt.Lakás, autó stb...

márc. 20. 17:00
 1/10 anonim ***** válasza:
11%
Jelenlegi árak mellett sosem fogsz lakást venni 19 évesen bérből.
márc. 20. 17:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell találni az egyensúlyt, hogy legyen tartalékot amihez vész esetén tudsz nyúlni, illetve azért szórakozz is. Havonta egy sörözés be kell férni a barátokkal.
márc. 20. 17:30
 3/10 A kérdező kommentje:
#2 persze ez egyértelmű.
márc. 20. 18:30
 4/10 A kérdező kommentje:
#1 Nem is most akartam lakást venni.Majd úgy 2-3 év múlva
márc. 20. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
szórni kell a pénzt, mintha nem lenne holnap
márc. 20. 19:07
 6/10 anonim ***** válasza:
65%

Persze, majd 2-3 év múlva teljesen reális lesz 40-50 millióért megvenni egy lukat.

Hajrá.

márc. 20. 20:09
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem házat akarok venni baszkikám!!!!!!!!!
márc. 20. 20:14
 8/10 anonim ***** válasza:
46%

19 évesen én is így gondoltam. Most 23 vagyok, alig vannak maradandó emlékeim az egyetemi éveimről, mert minden filléremet inkább félretettem a programokra járás vagy szórakozás helyett. Aztán utolsó félévben befizettem magam egy utazásra, az életem egyik legszebb emléke azóta is, és kb az egyetlen dolog, ami abból a 3 évből meg is fog maradni öregkoromra.

Így visszagondolva nagyon megbántam, hogy nem szereztem több élményt egyetem alatt, így mióta lediplomáztam, inkább arra helyezem a prioritást, hogy utazni tudjak még ígyy fiatalon, élményeker gyűjteni, világot látni. Hogy tudjak sztorizgatni majd az unokáknak, hogy jajj igen amikor a nagyi anno megmászta a Macchu Picchut és járt Petrában, végigkirándulta a norvég fjordokat, stb.

Nyilván mindenkinek más az életcélja, nekem egyelőre fontosabb az élménygyűjtés, mint a ház vagy az autó.

márc. 20. 21:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

25 alatt inkább élménygyűjtés, de valamennyit akkor is félre kell tenni.

Persze bulikra meg márkás ruhákra amúgy sem költenék.

márc. 20. 21:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
márc. 21. 07:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!