Van egy tartózkodási címem ahonnan bejárok dolgozni viszont ez nem mindennapos mondjuk 50%ban teljesül. (Onnan kapom a bejárási támogatást) A munkáltató jogköre mire terjed ki? Hogy ellenőrizheti azt, hogy én valóban a megadott címről járok-e be? Kijöhet a címre? Esetleg megnézheti a km állást a kocsiban? Olyanoktól várok választ akik tisztában vannak a témával. Köszi!
A tartózkodási helyről számolja a munkahelyig a legrövidebb távot. És ennyi. Nem fogja ellenőrizni, hogy melyik napon honnan indulsz, hova mész.
márc. 13. 14:43
2/7 anonim válasza:
"Kijöhet a címre?"
Ilyen jogköre egy munkáltatónak sincs. Köteles a lakcímkártyán szereplő címhez tartani magát. Ha van lakcímed, és tartózkodási helyed is, akkor nyilatkoztatnia kell, hogy melyik címről jársz be dolgozni, és annak megfelelően kell a költségtérítést rendeznie.
Ha mégsem úgy van, akkor az a te korrektségedet, tisztességedet ássa alá. Más nem igen történik miatta.
márc. 13. 17:31
3/7 anonim válasza:
Nem szokták ellenőrizni. Akkor lesz ciki, ha esetleg munkába jövet - menet ér egy úti baleset.
márc. 13. 20:37
4/7 Senior Séf válasza:
Kisebb gondja is nagyobb annál,mintsem hogy Kovács Jóska honnan jár dolgozni.
márc. 15. 18:03
5/7 anonim válasza:
"Akkor lesz ciki, ha esetleg munkába jövet - menet ér egy úti baleset."
Ez mondjuk igaz. Rögtön nem munkabaleset lesz belőle 100 %-os táppénzzel az első naptól, hanem sima keresőképtelenség az első 15 napos betegszabadságot követően 60 %-os, vagy 50 %-os táppénzzel. :)
márc. 16. 05:34
6/7 anonim válasza:
Nálunk pár hónapja ez miatt szigorítottak be.
Mindenkitől kivétel nélkül, aki autóval jár be dolgozni kérték a lakcímkártyát.
Korábban sokaknak 20km-40km-re volt az állandó lakcímük. Az évek alatt elköltöztek és szinte helyben jártak be dolgozni. A lakcímváltozást nem mindenki jelentette be a hr-nek.
márc. 18. 12:30
7/7 anonim válasza:
Szerintem a km állást ellenőrizheti. Nálunk régen a bejárós napokon írni kellett a kezdő és záró km állást egy papírra, és havonta leadni a HR-en. Elvileg bármikor kérhették, hogy mutasd meg a parkolóban, hogy stimmel-e. Most már csak a hónap elején és végén kell beírni gépen a jelenléti ívre. Én 37 km-re laktam a munkahelytől, amikor kezdtem, később elköltöztem 86 km-re, nyilván az én érdekem volt, hogy bejelentsem a változást. Fordított esetben sem érdemes szándékosan trükközni, mert ugye kötelező bejelenteni x napon belül bármilyen változást az adatokban, meg történhet olyan is, mint amit fentebb írtak. De szerintem elég kicsi eséllyel derülne ki az, hogy nem mindig ugyanonnan jársz be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!