Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkába járást ellenőrizheti...

Mr. S kérdése:

Munkába járást ellenőrizheti a cég?

Figyelt kérdés
Van egy tartózkodási címem ahonnan bejárok dolgozni viszont ez nem mindennapos mondjuk 50%ban teljesül. (Onnan kapom a bejárási támogatást) A munkáltató jogköre mire terjed ki? Hogy ellenőrizheti azt, hogy én valóban a megadott címről járok-e be? Kijöhet a címre? Esetleg megnézheti a km állást a kocsiban? Olyanoktól várok választ akik tisztában vannak a témával. Köszi!

#munka #bejárási támogatás #Üzemanyag támogatás
márc. 13. 14:26
 1/7 anonim ***** válasza:
A tartózkodási helyről számolja a munkahelyig a legrövidebb távot. És ennyi. Nem fogja ellenőrizni, hogy melyik napon honnan indulsz, hova mész.
márc. 13. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:

"Kijöhet a címre?"

Ilyen jogköre egy munkáltatónak sincs. Köteles a lakcímkártyán szereplő címhez tartani magát. Ha van lakcímed, és tartózkodási helyed is, akkor nyilatkoztatnia kell, hogy melyik címről jársz be dolgozni, és annak megfelelően kell a költségtérítést rendeznie.

Ha mégsem úgy van, akkor az a te korrektségedet, tisztességedet ássa alá. Más nem igen történik miatta.

márc. 13. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem szokták ellenőrizni. Akkor lesz ciki, ha esetleg munkába jövet - menet ér egy úti baleset.
márc. 13. 20:37
 4/7 Senior Séf ***** válasza:
100%
Kisebb gondja is nagyobb annál,mintsem hogy Kovács Jóska honnan jár dolgozni.
márc. 15. 18:03
 5/7 anonim ***** válasza:

"Akkor lesz ciki, ha esetleg munkába jövet - menet ér egy úti baleset."

Ez mondjuk igaz. Rögtön nem munkabaleset lesz belőle 100 %-os táppénzzel az első naptól, hanem sima keresőképtelenség az első 15 napos betegszabadságot követően 60 %-os, vagy 50 %-os táppénzzel. :)

márc. 16. 05:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk pár hónapja ez miatt szigorítottak be.

Mindenkitől kivétel nélkül, aki autóval jár be dolgozni kérték a lakcímkártyát.

Korábban sokaknak 20km-40km-re volt az állandó lakcímük. Az évek alatt elköltöztek és szinte helyben jártak be dolgozni. A lakcímváltozást nem mindenki jelentette be a hr-nek.

márc. 18. 12:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a km állást ellenőrizheti. Nálunk régen a bejárós napokon írni kellett a kezdő és záró km állást egy papírra, és havonta leadni a HR-en. Elvileg bármikor kérhették, hogy mutasd meg a parkolóban, hogy stimmel-e. Most már csak a hónap elején és végén kell beírni gépen a jelenléti ívre. Én 37 km-re laktam a munkahelytől, amikor kezdtem, később elköltöztem 86 km-re, nyilván az én érdekem volt, hogy bejelentsem a változást. Fordított esetben sem érdemes szándékosan trükközni, mert ugye kötelező bejelenteni x napon belül bármilyen változást az adatokban, meg történhet olyan is, mint amit fentebb írtak. De szerintem elég kicsi eséllyel derülne ki az, hogy nem mindig ugyanonnan jársz be.
nov. 13. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!