Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mostani helyzetben megéri...

A mostani helyzetben megéri aranyba befektetni?

Figyelt kérdés
márc. 13. 05:18
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
0%

"Nem attól függ."

De. Forintban vettem meg.

Ezért az én hasznom annyi, amennyivel többért el tudom adni forintban, mert itthon fogom eladni is.

Ez most kb. 12%.

márc. 28. 15:30
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

"Eszerint e pillanatban, USD-ben, a hó elejétől pontosan 8% pluszban van."

Ez a napi középárfolyamokat hasonlítja össze.

De a vizsgált kezdő és végső nap folyamén egy nagyobb skálán mozgott a vételi és eladási ár.

Tehát tudtál olcsóbban is venni és ma többért eladni, mint a középárfolyamok különbsége, azaz lehet 11% nyereséged is a 27 nap alatt.

márc. 28. 15:33
 23/38 anonim ***** válasza:

"Ez a napi középárfolyamokat hasonlítja össze."

Tévedés.

Ez a havi nyitóárat hasonlítja össze a jelenlegi, pillanatnyi árral.

Havi nyitóár csak egy van.

A 2024 márciusi nyitóár 2043.69 USD. Pár cent eltérés lehet a különböző platformok árai között, de 3% nem.

"De. Forintban vettem meg.

Ez most kb. 12%."

Lehet.

Ám, akkor is csupán 8%-ot kerestél az aranyon, s 4-et az USD/HUF-on.

Így kapod meg a 12-t. Ha esetleg eközben a dollár esett volna a forinthoz képest, akkor nem 8+% lenne a profitod, hanem 8%-nál kevesebb.

márc. 28. 15:44
 24/38 anonim ***** válasza:
0%

"Ám, akkor is csupán 8%-ot kerestél az aranyon, s 4-et az USD/HUF-on."

Igen, így van.

márc. 28. 15:45
 25/38 anonim ***** válasza:
0%

"Ám, akkor is csupán 8%-ot kerestél az aranyon, s 4-et az USD/HUF-on."

Illetve nem egészen.

Ha a márc. 1-jei nyitóár x Ft is, a napközbeni mozás miatt annál olcsóbban is tudtam venni aranyat.

Így vehettem a márc. 1-jei nyitóárnál akár 2%-kal olcsóbban is márc. 1-jén aranyat.

Márc. 27-én pedig a pillanatnyi ár fölött is tudhattam eladni 2%-kal drágábban.

Ez akkor nem 8, hanem 12% is lehet például.

dollárban.

És erre jön rá ami a dolláron kerestem.

Annyi a lényeg, nem elhanyagolható mozgása van rövid idő alatt, így semmiképp nem igaz, hogy nem éri meg.

márc. 28. 15:48
 26/38 anonim ***** válasza:
0%

* "Ha a márc. 1-jei nyitóár x Ft is"

X USD, hogy pontos legyek :)

márc. 28. 15:50
 27/38 anonim ***** válasza:
Az általam használt egyik brókernél 2043,69 (a másiknál 2043,37)volt a nyitóár, s a nap folyamán 2038,976 (a másiknál 2038,93) volt a legalacsonyabb ár. Tehát a nyitóár alatt kevesebb mint 5 USD-vel járt a legmélyebben az ár. Azóta sem járt ott, tehát a nyitóárnál vehetted olcsóbban, de nem 2%-kal (az több mint 40 USD lenne), hanem legjobb esetben is kevesebb mint 5 dollárral. Az pedig egynegyed százaléknál is kevesebb.
márc. 28. 16:03
 28/38 anonim ***** válasza:

Egyébként azért vagyok ennyire képben, mert én napi szinten adom-veszem az aranyat (is, meg olajat, a legfontosabb tőzsdeindexeket, s pár devizapárt)). Ma is volt már több trade-em.

Szóval, egyből észreveszem, ha valahol "kilóg a lóláb".

márc. 28. 16:06
 29/38 anonim ***** válasza:
Ma nagyon törekszik egyébként, nagyon akarja az új csúcsot, de egyelőre nem megy, ma már az imént épp harmadszor pattant le a 2216-ról.
márc. 28. 16:15
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

28: Romlandó árut sosem vesz meg az ember fizikai mivoltában?

Kakaóval pl. hogy kell kereskedni?

Ki gondoskodik a kakaóról, hogy en romoljon meg, ne molyosodjon meg, fizetve legyen a tárolása, stb.?

Hol lehet megtanulni?

29: Lassan átviszi már a 2500-at, tegnap futott neki harmadszor.

aug. 13. 14:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!