A mostani helyzetben megéri aranyba befektetni?
"Nem attól függ."
De. Forintban vettem meg.
Ezért az én hasznom annyi, amennyivel többért el tudom adni forintban, mert itthon fogom eladni is.
Ez most kb. 12%.
"Eszerint e pillanatban, USD-ben, a hó elejétől pontosan 8% pluszban van."
Ez a napi középárfolyamokat hasonlítja össze.
De a vizsgált kezdő és végső nap folyamén egy nagyobb skálán mozgott a vételi és eladási ár.
Tehát tudtál olcsóbban is venni és ma többért eladni, mint a középárfolyamok különbsége, azaz lehet 11% nyereséged is a 27 nap alatt.
"Ez a napi középárfolyamokat hasonlítja össze."
Tévedés.
Ez a havi nyitóárat hasonlítja össze a jelenlegi, pillanatnyi árral.
Havi nyitóár csak egy van.
A 2024 márciusi nyitóár 2043.69 USD. Pár cent eltérés lehet a különböző platformok árai között, de 3% nem.
"De. Forintban vettem meg.
Ez most kb. 12%."
Lehet.
Ám, akkor is csupán 8%-ot kerestél az aranyon, s 4-et az USD/HUF-on.
Így kapod meg a 12-t. Ha esetleg eközben a dollár esett volna a forinthoz képest, akkor nem 8+% lenne a profitod, hanem 8%-nál kevesebb.
"Ám, akkor is csupán 8%-ot kerestél az aranyon, s 4-et az USD/HUF-on."
Igen, így van.
"Ám, akkor is csupán 8%-ot kerestél az aranyon, s 4-et az USD/HUF-on."
Illetve nem egészen.
Ha a márc. 1-jei nyitóár x Ft is, a napközbeni mozás miatt annál olcsóbban is tudtam venni aranyat.
Így vehettem a márc. 1-jei nyitóárnál akár 2%-kal olcsóbban is márc. 1-jén aranyat.
Márc. 27-én pedig a pillanatnyi ár fölött is tudhattam eladni 2%-kal drágábban.
Ez akkor nem 8, hanem 12% is lehet például.
dollárban.
És erre jön rá ami a dolláron kerestem.
Annyi a lényeg, nem elhanyagolható mozgása van rövid idő alatt, így semmiképp nem igaz, hogy nem éri meg.
* "Ha a márc. 1-jei nyitóár x Ft is"
X USD, hogy pontos legyek :)
Egyébként azért vagyok ennyire képben, mert én napi szinten adom-veszem az aranyat (is, meg olajat, a legfontosabb tőzsdeindexeket, s pár devizapárt)). Ma is volt már több trade-em.
Szóval, egyből észreveszem, ha valahol "kilóg a lóláb".
28: Romlandó árut sosem vesz meg az ember fizikai mivoltában?
Kakaóval pl. hogy kell kereskedni?
Ki gondoskodik a kakaóról, hogy en romoljon meg, ne molyosodjon meg, fizetve legyen a tárolása, stb.?
Hol lehet megtanulni?
29: Lassan átviszi már a 2500-at, tegnap futott neki harmadszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!