Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri akadémiai pályát...

Megéri akadémiai pályát választani?

Figyelt kérdés
Tehát ledoktorálni, kutatni stb..

márc. 8. 02:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Anyagilag?

Nem igazán...

márc. 8. 07:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem éri meg.
márc. 8. 08:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak a pénz motivál akkor nem.
márc. 8. 11:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs benned nagyfokú érdeklődés az adott terület iránt, akkor nem.
márc. 8. 15:06
 5/9 A kérdező kommentje:
Nyilván érdekel és jó lenne hozzájárulni a tudomány fejlődéséhez. De az anyagi része elbizonytalanít.
márc. 8. 17:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen területen és hogyan.

A PhD egy elég nagy befektetés, anyagi kiesés is, kb. 5 évet elvesz az életedből. De ha egyszer PhD szeretnél lenni… 🤷🏻‍♂️ Akkor ez a módja.

De egy PhD még nem jelent akadémiai pályát önmagában. Én is PhD-val dolgozom multinál, és mellette egyetemen tanítok hobbiból. A csapatunkban több PhD is van, és a főnököm konkrétan egyetemi professzor.

márc. 9. 04:25
 7/9 A kérdező kommentje:
És a versenyszférában értékelik a PhD-t?
márc. 9. 09:13
 8/9 anonim ***** válasza:
Milyen területen?
márc. 9. 09:28
 9/9 anonim ***** válasza:

Vannak kutatói állások, ahol feltétel (gyógyszerészet stb.), és vannak állások, ahol jól néz ki. Például ahol én dolgozom, data scientistek vagyunk, itt nem elvárás a PhD (csak az MSc), de akinek PhD-je van, annak óhatatlanul nagyobb a tisztelete, gyorsabban jut előre, könnyebben kap meg egy jó állást stb. Azt se becsüljük alá, hogy a PhD nem csak egy papír meg egy cím, hanem konkrétan tudást is ad, ami nagyon nagy előny a tudásalapú állásokban.

Összességében nem tudom megmondani, megérte-e számomra a PhD (anyagilag szerintem nem), de szívesen vagyok PhD, jól mutat a nevem mellett, sokat is tanultam belőle, szóval ha tehetném is újracsinálnám.

Olyan ez, mint a BSc vagy MSc kérdés. Megéri-e az Msc? Sokak szerint nem, mások szerint igen.

márc. 9. 09:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!