Lejárt a próbaidőm, mi ilyenkor a protokol?
3 hónap próbaidős szerződést írtam alá amiben már benne volt az is, hogy határozatlan időre fognak meghosszabbítani.
Letelt a 3 hónap február 29-én, viszont nem intéztem el egy olyan dolgot amit most a munkáltatóm kér tőlem.
Nem vettem igénybe a vármegyebérletet és erről nem szóltam nekik.
Lehet-e ebből gondom vagy bajom, ki rúghatnak ez miatt?
Hogyha e miatt aggódsz, miért nem beszéled meg munkahelyeden?
Lejárt próbaidő = automatikusan határozatlan idejű lett a szerződés és érvényesek rád a felmondási feltételek. Mást nem befolyásol.
"Nem vettem igénybe a vármegyebérletet és erről nem szóltam nekik."
Szerintem ennek inkább örülni fognak, mintsem problémáznak rajta. Nincs bérlet, nincs mire költségtérítést fizetniük. Kb. ennyi a történet.
Köze nincs a kirúgáshoz...
Őket kérdezd meg, hogy a bérlet kérdéssel mi van, hogyan rendezzétek, hiszen mi bármit mondunk, az az ő döntéseiket nem fogja befolyásolni.
Ne parázd túl a dolgokat, ha valami nem tiszta, akkor kérdezd meg a céget, el fogják mondani, hogy mi hogyan működik - legfeljebb azután érdemes itt (vagy bárhol máshol) kérdezősködni, ha a munkahelyed valami olyat mond, ami neked nem felel meg és ki akarod deríteni, hogy az jogszerű-e vagy átverni, kihasználni próbálnak. Amíg olyat mond a cég, ami neked megfelel és nem is akarod vitatni, addig felesleges másokat kérdezni róla, hogyan működnek a dolgok és pláne felesleges azt kérdezni, hogy a cég mit és hogyan fog csinálni. Ez a cég döntése, senki más nem tudja rajtuk kívül.
Ha nem vetted igénybe, akkor nekik nem kell kifizetni, nincs vele dolguk. Ha megvetted, csak nem nyújtottad be időben a számlát és utólag szeretnéd rendezni, akkor vagy jó fejek lesznek és megoldják utólag is, vagy nem törődnek vele, hanem közlik, hogy a te hibád, hogy nem időben jelezted, ezért így jártál, máskor majd időben kérdezel rá, hogy mi a teendőd.
Ezért kirúgni nem fognak - és a próbaidő lejárta után már sokkal nehezebb is kirúgniuk, mostantól már felmondási idő van. Ha ki akartak volna rúgni, akkor megtették volna a próbaidő alatt, amikor még indoklás és felmondási idő nélkül megtehették volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!