Van itt olyan, aki no-code / low-code területtel foglalkozik? (Power Platform) Tehát ez a munkája?
Kezdjük ott, hogy szkript írás nélkül nem lehet belemerülni egyik IT területbe sem. Még a patológus haverom is írja a kódot a szövettani képelemző progijához.
Szóval, aki csak a grafikus felületen tud mozogni, az max gyakornoki bérre számíthat.
Power Platform trainer vagyok, PBI, PP, PA, főleg. Változó, de olyan 12k-25k között mozog az oktatás és valamivel magasabb a tanácsadás óradíja, de ez feladatonként is változhat.
Viszont CSAK ehhez kevés érteni, de egy jó kiindulási alap lehet.
Mondanám, hogy bármit, ami mélyíti és szélesíti az informatikai ismereteidet.
De én a következőket javasolnám:
Excel, magas szinten, ide tartozik az alap függvények készségszintű ismerete és használata.
Alap függvények: szum, min, max, darab, darab2, darabüres, átlag
ezek feltételes verziói: ...ha, ...hatöbb,
Egyéb stat függvények: kicsi, nagy, medián, trend, növ
Logikai függvények: ha, és, vagy, nem
Kereső fgvek: index, hol.van, fkeres(xkeres),
Szöveg fgvek: jobb, bal, közép, szöveg.keres, szöveg.talál, kisbetű, nagybetűs, tnév
Egyéb, ami még hasznos lehet fgvek: kimutatásadatot.vesz, eltolás, indirekt, kerekítés, szorzatösszeg
Kimutatások készítése (pivot, ha úgy jobban tetszik)
Power Query (adatbeolvasáshoz, Excelben is hasznos és PowerBI-ban meg nélkülözhetetlen)
Adatbázis tervezés és kezelés
Mondjuk otthon access, de egy sima MySQL-lel vagy MSSQL-lel azure-rel jobban jársz
Programozás
Ha most kellene választanom, akkor Python vagy C#.
Előbbi könnyebben tanulható és gyorsabb a tanulási görbéje. Az utóbbi meg pl használható PowerApps fejlesztésre is közvetlenül.
Na most ez a Copilotos "fejlesztés" azért nem teljesen valid, mert az átlag felhasználónál a prompt bemenet annyi lesz, hogy "csinálj nekem egy könyvelő alkalmazást". Amire nem fog olyan eredményt kapni, amit megálmodott, mert a Copilot egy segéd alkalmazás nem pedig gondolatolvasó.
Akkor tudsz ezekkel valóban jó alkalmazást összerakni, ha ismered a programozás/programtervezés alapjait és ismered magának a szolgáltatásnak (power apps, automate) a működését.
Én pl ezért sem használom, mert hamarabb összekattintgatom az automatejeimet, minthogy megírjam egy háború és béke hosszban, hogy mit is szeretnék pontosan.
Ha viszont nem foglalmazok elég egzaktul, akkor nagyon sok helyen félresiklik az eredmény.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!