Megéri mérlegképes könyvelőnek tanulni tanfolyamon vagy jobb ha mindjárt alapképzést csinál az "ember"?
Jelenleg a mérlegképes könyvelő képzés kb. 1,5 év, ami változni fog 2024 júliusától. Ha azt követően kezdenéd el a képzést, akkor időben kb. ugyanott leszel, mint egy pénzügy és számvitel alapképzéssel. Árakról még nincsen információ, hogyan fog változni.
A bővebb látókör miatt megéri mindkettőt megcsinálni, akár párhuzamosan is (én úgy csináltam legalábbis). Pénzem nekem sem volt, arra volt a diákhitel, meg a diákmelók suli mellett. De megérte, mert hamar vissza tudtam fizetni a melóból a diákhitelt.
Azt kellene tudnod, hogy melyik irányba akarnál továbbmenni munka területén. Ha könyvelőirodába mennél, kkv-hez, akkor inkább a mérlegképes lesz a hasznos neked, kis cégeknél nem nézik a diplomát. Ha multihoz, esetleg big4 céghez mennél, akkor viszont ajánlatos a diploma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!