Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek vidéken kezdő...

Szerintetek vidéken kezdő szakácsként eltudok majd helyezkedni?

Figyelt kérdés
Ha igen mennyit fogok keresni?
2010. okt. 25. 01:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Persze hogy el tudsz helyezkedni és ha ügyes vagy és tényleg szép és finom ételeket is tudsz csinálni ,nagyon gyorsan elterjed rólad ez a jó hír ,és a konyhák még ajánlatokkal is fognak bombázni ,csak menj át hozzájuk sütni főzni.

Ha viszont semmiben sem vagy különb mint a többiek akkor csak egy leszel a sok senyvedő szakács között.

2010. okt. 25. 05:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:

Szia!


Köszi hogy írtál!:-)


Hát rajtam ne múljon :-) csak ugye kezdőként először vegyenek fel valahová...

Vendéglátásban dolgozol?

2010. okt. 25. 08:59
 3/12 anonim ***** válasza:
Persze, éttermünk van a Dél Dunántúlon és elárulom neked ,hogy itt egy jó szakácsnak 1 és 2 százezer forint közötti pénzt kell fizetni, mert ha nem ,elmegy mert másutt is megadnak neki ennyit .
2010. okt. 25. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:

Nálatok hány órától dolgozik a szakács?

Hétvégén mindig?

Köszi!

2010. okt. 26. 08:34
 5/12 A kérdező kommentje:

Gondolom mindenhol min.bérre van bejelentve a szakács,a többi kp.A kérdést azért tettem fel mert az állás hirdetéseket böngészve azt látom hogy többségében Bp.-en ill. Pest megyében keresnek szakácsokat...

Vas megyei vagyok.

Ha majd elszeretnék helyezkedni hirdessem magam a helyi újságokban és az interneten?

Hát vagy küldjem körbe éttermeknek és szállodáknak az önéletrajzomat?

Hátha valaki vissza ír,mert pont kell nekik egy szakács..

Köszi!

2010. okt. 26. 08:42
 6/12 anonim ***** válasza:
Van lehetőséged elhelyezkedni kezdő szakácsként vidéken. Jó magam is vendéglátásban dolgozom, Kft formában elit éttermeket és kávézókat üzemeltetek. Fővárosban, vidéken és Bécsben is van éttermem,illetve kávézóim. Kezdő szakácsokat gyakran veszek fel, mivel őket könnyebb az adott hely stílusára "betanítani". A jó munkaerőre áldozni kell, éppen ezért vonzó karriert kínálok az elhivatott pályakezdő szakácsoknak:)
2010. okt. 26. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:

Szia!


Köszi hogy írtál!:)

Ide is Te írtál ugye?:)


"Munkáltatók! Megnézitek az állásra jelentkezők adatlapját Iwiwen?"


Ne haragudj hogy még nem írtam neked,de ma egész nap munkát kerestem,mert ahol eddig dolgoztam,velük nem tudtam megegyezni hogy hetente 2x eltudjanak engedni tanfolyamra.:-(

2010. okt. 26. 16:09
 8/12 anonim ***** válasza:

Igen, akkor asszem egy emberről van szó:P


Írtam emailt neked:) ( felvételi eljárást, fizut meg a többit majd priviben megdumáljuk! )


Üdv!

2010. okt. 26. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Szia kedves utolsó hozzászóló!:-)


Mailt nem kaptam meg.:-(((


Irok priviben neked.:-)


Sokat tanulok(előbbre járok az elméletben)és már dolgozok egy ideje a szálloda konyhájában is.:-)


Röviden írok a tapasztalataim egy részéről:


Gyakorlatom egy 4* wellness szállodában van.

Még csak zöldségeket gyümölcsöket darabolok,és tálalok vacsinál,keverek-kavarok :-) vagy fagyit adagolok a vendégeknek ha azt kérnek,változó.

Különben a szakácsoktól mindig kérdeznem kell mert maguktól nem nagyon mondanak bármit is...pedig nem kell megszakadniuk a munkában,idejük lenne rá hogy néha röviden elmondjanak 1-2dolgot...

Interneten találok sok szakmai fogást és technológiát,olyan alapanyagoknak olvasok utána amivel nem találkozok a szálloda konyhájában...

Ja és nézem Gordon Ramseyt és még néhány szakácsot a Paprika tv-én. :-)

Próbálok el lesni innen-onnan néhány dolgot de nem egyszerű,és rajtam múlik...

Séf folyamatosan utána jár minden új dolognak,sokra nem tarja a magyar szakácsokat;úgymond folyamatosan képezi magát könyvekből,és Ő is nézi a Paprika tv.-ét :-) de mondta hogy ha magyar szakács van éppen akkor elkapcsol.

Hát nem bírom megemészteni hogy fagyasztott Metrós! krumplit adnak a vendégeknek(ez a kisebbik "rossz" ) és fagyasztott burgonya krokettet!!! is,pedig az akkor jó ha saját készítésű,mint ahogy a nudli is(az is fagyasztott)túrógombócot ők csinálják.

Egyiket se nehéz elkészíteni(több éve főzök itthon)tudom hogy idő kell mindenhez de én úgy vagyok vele hogy mindenféle igénytelen és ehetetlen sz@rt nem adok ki a kezemből..

Minden alapanyag Metrós(Aro),és panaszkodnak is a szakácsok hogy rosszabb minőségűek mint amiket korábban használtak,na de ugye más a beszállító...szárított fűszerek Knorr termékek.Vegeta és a legolcsóbb!!! konyhai só szintén megtalálható.

Gondolom sok hazai étteremben ez a helyzet vagy ehhez hasonló.:-(

Például olíva olajat még nem láttam sehol,biztos van valahol...

Na és a barna mártást a szakácsok nem pirított lisztel sűrítik ha nem barna mártás porral !!!

Mindenhez fűszer keverékük van mindenféle halhoz,húsokhoz....pedig nem olyan nehéz pláne egy tapasztalt szakácsnak igazán jól fűszerezni.:-)

Na tehát levontam a tanulságot hogy igaz hogy 4* de nem túl bonyolult ételeket készítenek,és az alap anyagok minősége hát sok esetben ép hogy megfelelő..

Persze tudom hogy nem a szakácsok tehetnek róla hogy olcsó és kevésbé jó minőségű alapanyagokból kell főzniük,de nem jól van ez így...

Nekem nagyon tetszik ez a szakma,elég kitartó és elhívatott vagyok!!!

Tudom hogy még nagyon sokat kell tanulnom több éven keresztül(soha nincs vége)de nem adom fel,és nem tudják elvenni a kedvemet ettől a szakmától,még ha néha egy-egy szakács meg is próbálja..sikertelenül:-)))

Lelkes és kitartó vagyok!!!

Tanulókat azzal ijesztgetik hogy ha végzünk a sulival úgy se tudunk majd elhelyezkedni mert gyakorlat nélkül nincs esélyük.

Jó mi????


Tanulom amit előírnak ahhoz hogy szakács szakmunkás bizonyítványom lehessen,folyamatosan olvasom azokat a blogokat amiket tapasztalt(külföldön is már dolgozó) szakácsok írnak..

Aminek kifejezetten örülök hogy olyan szakmai oktatónk lesz nem sokára aki több évig külföldön dolgozott(több országban)tehát van bőven tapasztalat,amit remélhetőleg megoszt velünk,legalább is nagy részét.:-)


Kezdetben még segéd szakácsnak is elmennék dolgozni egy nagyon jó gyakorlott szakács mellé,akitől tanulhatok is.:-)

2010. nov. 17. 00:29
 10/12 anonim válasza:
Szia! Én is szakácsnak tanulok vidéken és sajnos el kell h keserítselek, bizony nálunk is fagyasztottan érkezik a krokett és a sült krumpli, olívaolajat pedig soha nem láttam. Én sajnos nem vagyok lelkes, ugyanis konkrét ételeket a konyhán nem engednek csinálni csak részfolyamatokat. Félnek (gondolom én) h a fiatalok elveszik a munkájukat. Sajnos én telítettséget tapasztaltam (vagy legalább is inkább tanulókat vesznek fel mint szakácsot)annak ellenére h hiány szakmában tanulom. Nem tudom h érdemes-e próbálkoznom miután megkapom a papíromat vagy inkább menjek főiskolára, de én is nagyon szeretek főzni. Azt olvastam egy másik kérdésnél h nagyüzemi konyhán 75000 Ft-ot keres valaki, talán ennél kevesebb nem lesz, ha pedig ki tudsz emelkedni akkor csak 100000 felett lesz majd a fizetésed, persze ha lesz lehetőséged. Én sok sikert kívánok neked.
2011. jan. 10. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!