Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van bármilyen értelme havi 50...

Van bármilyen értelme havi 50 ezer forintot DKJ-ba fektetnem?

Figyelt kérdés

Van 4 havi bérem félrerakva Euróban amihez nem akarok nyúlni, és van a számlámon jelenleg 2 millió forint.

Úgy gondoltam, hogy abból 1,5-öt befektetek 1 éves lejáratú állampapírba.

Viszont még ezen felül a fizetésemből kb 100 ezer forintot félretudok tenni havonta, úgy gondoltam, hogy ezért 50 ezerből mindig veszek egy 1 éves lejáratú DKJ-t.

Viszont ahogyan számoltam ezekkel nem igazán lehet nagyokat szakítani, sőt még a nem hivatalos inflációt sem ellensúlyozza nagyon ez a 6,5%-os állampapír illetve a DKJ-k, szóval picit felesleges energia befektetésnek tűnik nekem amire készülök.

Amit rendszeresen megcsinálok, hogy a fizetésem 10%-át Euróra, 10%-át Dollárra váltom át a Revoluton, de szerintem a többi tervemnek nincs értelme.

Szerintetek?

febr. 23. 14:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
0%

Hát az idei infláció várhatóan 5-6-7% körül lesz, olyan földindulás mint az utóbbi két évben volt, nem várható. Tehát a DJK hategész valahány százalékával igazából hozod az inflációt. Az kispénzű befektetőnek rövid távon pedig igazából ez lenne a cél: hozni az inflációt (nagyjából).

Annál pedig mindennek több értelme van, mint hogy folyószámlán aszalod a pénzedet. 1 millió forintra a 6,5% nulla befektetett energiával 65 ezer forint kamat egy év alatt. Nem sok, de én nem vágnám ki az ablakon passzióból.

Plusz, már korábban is írták: az nem befektetés, ha te csak átváltod a forintodat más devizába mindenféle terv nélkül és ugyanúgy hagyod egy folyószámlán. A dollárnak, eurónak is van inflációja, az árfolyamok ide-oda mozognak. Túl sok értelme nincs egy ilyen "befektetésnek".

Példaképp számoljunk egyet! Pontosan 10 éve, 2014 február/márciusán 294 forintot ért egy euró. Most 389 körül van épp. Tehát ha te befektetési céllal vettél akkor 1 millió forintért eurót és nem csináltál vele semmit, akkor 10 évvel később volt 1 322 989 forintod. Ez 10 év alatt tudod mekkora átlagos éves kamatot jelent? kemény 2,8%-ot. Lényegében akármelyik magyar állampapírral jobban jártál volna.

febr. 23. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!