Milyen új (rossz) munkahely az, ahol szombaton van állásinterjú, pénteken kell kezdeni és 217000 (tehát nem kerek összeg) a nettó kezdőfizetés? Bővebben lent!
#5 miért nem látod aggályosnak a hétvégi állásinterjút?
#6 a párom hete sehol sem dolgozik. Neki bármikor jó volt au interjú. A munkaadó hívta be szombaton. És szóval akkor a minimálbért kapja? Az elég gyenge fizetés akkor heti 5 és 6 nap munkáért 8 órában...
#7 tudom igen. A keddi kezdés még oké. De a hét utolsó munkanapján a kezdés szerintem már nem oké!
#8 pár hete nem dolgozik a párom. Bármikor ráért volna az interjúra. A munkaadója tette szombatra. Egyáltalán nen volt előnyös. Nagyon előnytelen volt mert családi programunk volt és ezért tette át hétfőre és ezért volt hétfőn az interjún. És ő sem szeretne itt dolgozni. A főnöke az interjún burkoltan többször is beszólt neki, nem tetszik neki a munka amit csinálnia kéne nem is érdekli. Mindent elmesélt nekem. Nem hiába nem szeretném hogy itt dolgozzon.
#9 akkor az eléggé gyenge heti 5 és 6 nap munkáért 8 órában...
Nyilván azért kell pénteken kezdenie, mert március 1-e pont péntekre esik, és így fog egész hónapot ledolgozni. Ez szerintem nem furcsa.
Nekem sem volt kerek soha a fizetésem, ezen sem kell problémázni.
Az lehet probléma, hogy miért nettó fizetést mondtak, ezt olyanok szokták, amikor valaki nincsen bejelentve.
Erre vigyázni kellene és tisztázni minél előbb.
Emiatt a nettó fizetés miatt én is gyanakodnék. Honnan tudhatná a leendő munkáltató, hogy milyen kedvezményekre jogosult a párod? Lehet adókedvezménye millió ok miatt, ami befolyásolhatja a nettóját, épp ezért szoktak bruttót megadni.
Hacsak tényleg nem az van, amit valaki írt már korábban, hogy mondtak neki egy bruttó összeget (ami ugye a garantált bérminimum lehet), és hozzátették, hogy ez alapesetben kb 217 ezer nettó.
A pénteki kezdést már leírták mások is: mivel március 1-je épp péntekre esik, így teljes hónapot tudnak majd neki bérszámfejteni, egyszerűbb a történet. Ami a szombati interjút illeti: ha az optikában, ahová jelentkezett, a szombat is munkanap, akkor nincs ebben semmi különös. LEhet hogy azon a héten épp akkor ért csak rá a főnök interjúztatni. Ennyi.
Ha van adókedvezménye és nettót mondtak neki, az azt sejteti, hogy a kedvezményét valójában le akarják nyelni.
Alapszabály, hogy bárhol bármikor bármilyen céggel interjúzik az ember, csak és kizárólag bruttó fizetésről szabad beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!