Melyik áll közelebb ahhoz, amit a saját értékrended szerint gondolsz a munkáról?
1. Legfontosabbnak azt tartom, hogy hasznos munkát végezzek, amivel hozzájárulok a társadalomhoz. Ezért akár keményen is hajlandó vagyok dolgozni, a naplopást megvetem. Ha ezzel nem keresek a kényelmes élethez elég pénzt, azt a rendszer igazságtalanságának tartom, nem a saját felelősségemnek.
2. Legfontosabbnak azt tartom, hogy minél kevesebb munkát végezzek minél több pénzért, hogy a lehető legtöbb időm maradjon a családomra, magamra, utazásra, hobbira. Azért dolgozunk, hogy éljünk, nem fordítva. Ha kevés pénzt keresek, vagy túl sokat kell dolgoznom, akkor keresem a lehetőséget, hogy ezen változtassak.
Nem feltétlenül csak alkalmazotti munkáról lehet szó, a kérdés vállalkozóként is értelmezhető. Ha mindkét állítást magadénak érzed, akkor arra bökj, amelyik jobban jellemez.
Hű, nekem nagyon nem ezek a kereteim.
3 dolog fontos: fizetés korrekt és időben jön, hagynak dolgozni, viszonylag jó a benti légkör és kibeszélhető/megoldható minden probléma.
Mindezt irodai (manapság már inkább HO-s), alkalmazotti munkákra értem.
Mindebben egy csavar, hogy évek múltán rájöttem, fizikailag nem bírom a napi 8 órás egy helyben ülést.
Kitaláltam, kitanultam egy olyan dolgot ami szabad levegőn végezhető, fizikai aktivitást követel, némi kreativitással.
Innentől tehát a 3 szempont mellé 2 új: a munka mellett *ezt is* tudjam végezni, illetve pár év alatt szedjek össze annyi pénzt hogy *csak ezt* kelljen végeznem.
Nem vagyok munka-a-munkáért típus, a megúszós dolgokat elutasítom, a tétlenség lehangol. Szóval addig is, amíg ez van, inkább legyen jó sűrű egy munkanap, munkahét, mint langyosvíz.
Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy arra a bizonyos másodtevékenységre a hobbiként is tekintek.
Tehát az már nem lenne munka, vagy csak kis részben, mint például az admin dolgok, hivatalokba járkálás stb.
Erre az egyetlen normális válasz a 2.
Az elsőt csak azok mondják akik szar helyen dolgoznak szar bérért és ezzel próbálják átverni saját magukat, hogy legalább "hasznos" dolgot csinálnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!