Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik áll közelebb ahhoz,...

Melyik áll közelebb ahhoz, amit a saját értékrended szerint gondolsz a munkáról?

Figyelt kérdés

1. Legfontosabbnak azt tartom, hogy hasznos munkát végezzek, amivel hozzájárulok a társadalomhoz. Ezért akár keményen is hajlandó vagyok dolgozni, a naplopást megvetem. Ha ezzel nem keresek a kényelmes élethez elég pénzt, azt a rendszer igazságtalanságának tartom, nem a saját felelősségemnek.

2. Legfontosabbnak azt tartom, hogy minél kevesebb munkát végezzek minél több pénzért, hogy a lehető legtöbb időm maradjon a családomra, magamra, utazásra, hobbira. Azért dolgozunk, hogy éljünk, nem fordítva. Ha kevés pénzt keresek, vagy túl sokat kell dolgoznom, akkor keresem a lehetőséget, hogy ezen változtassak.

Nem feltétlenül csak alkalmazotti munkáról lehet szó, a kérdés vállalkozóként is értelmezhető. Ha mindkét állítást magadénak érzed, akkor arra bökj, amelyik jobban jellemez.

febr. 14. 14:50
A kérdező szavazást indított:
A legfontosabb, hogy hasznos munkát végezzek, amivel hozzájárulok a társadalomhoz.
A legfontosabb, hogy minél kevesebb munkát végezzek minél több pénzért.
30 szavazat
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő, meg még pár dolog mellé: szeressem csinálni, work-life balance, tudjak benne fejlődni... stb. Nem egyiket vagy másikat kell választani, hanem egy olyat, ami esetén az arányok elfogadhatók.
febr. 14. 15:01
 2/3 anonim ***** válasza:
73%

Hű, nekem nagyon nem ezek a kereteim.

3 dolog fontos: fizetés korrekt és időben jön, hagynak dolgozni, viszonylag jó a benti légkör és kibeszélhető/megoldható minden probléma.

Mindezt irodai (manapság már inkább HO-s), alkalmazotti munkákra értem.

Mindebben egy csavar, hogy évek múltán rájöttem, fizikailag nem bírom a napi 8 órás egy helyben ülést.

Kitaláltam, kitanultam egy olyan dolgot ami szabad levegőn végezhető, fizikai aktivitást követel, némi kreativitással.

Innentől tehát a 3 szempont mellé 2 új: a munka mellett *ezt is* tudjam végezni, illetve pár év alatt szedjek össze annyi pénzt hogy *csak ezt* kelljen végeznem.

Nem vagyok munka-a-munkáért típus, a megúszós dolgokat elutasítom, a tétlenség lehangol. Szóval addig is, amíg ez van, inkább legyen jó sűrű egy munkanap, munkahét, mint langyosvíz.

Az igazsághoz az is hozzátartozik hogy arra a bizonyos másodtevékenységre a hobbiként is tekintek.

Tehát az már nem lenne munka, vagy csak kis részben, mint például az admin dolgok, hivatalokba járkálás stb.

febr. 14. 15:51
 3/3 anonim ***** válasza:
61%

Erre az egyetlen normális válasz a 2.

Az elsőt csak azok mondják akik szar helyen dolgoznak szar bérért és ezzel próbálják átverni saját magukat, hogy legalább "hasznos" dolgot csinálnak...

febr. 14. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!