Miskolci Egyetem Programtervező informatikus diplomával is el lehet majd később helyezkedni a szakmában?
Senkit nem izgat hol szerzed a diplomádat, van, releváns területen van és ennyi.
Sokkal többet ér az hogy szerezz mondjuk gyakornoki tapasztalatot és ne csak a minimum szakmai gyakod legyen meg.
"Sokkal többet ér az hogy szerezz mondjuk gyakornoki tapasztalatot "
Ez a kulcsszó !
Mindenki tisztában van a magyar oktatás színvonalával.
Google a barátod, önképzés ! És dolgozz az egyetem mellett. Mutass fel olyan gyakorlati ismereteket amelyeket azonnal fel tud haszálni a munkáltatód.
Például a cégek 99 százalékát nem érdekli hogy ismered-e a parciális integrálást. De ha például profi vagy a PowerBI használatában akkor nagyobb esélyed van rá hogy felvegyenek.
Az it szektorban nem számít annyira, hogy hol szerezted a diplomádat azt nézik mit tudsz.
Max akkor nézik kicsit ha valami nagyon elit helyen végéztél(ELTE IK,OE NIK vagy BME VIK) vagy valami nagyon rossz hírű helyről van(Gábor Dénes egyetem vagy Wekerle főiskola például).
"Max akkor nézik kicsit ha valami nagyon elit helyen végéztél(ELTE IK,OE NIK vagy BME VIK)"
A felsoroltak egyike sem elit hely, Magyarországon nincs ilyen.
Egy iparvállalatnak nincs szüksége elitekre. Az elit kilóg a sorból, unalmasnak találja egy termelő vállalatnál végzett munkát.
Az iparvállalatnak egy erős gyakorlati szakmai tudással rendelkező szakember kell.
Ha tökön akarod szúrni magad, akkor menj a Debrecenire. Sokkal nehezebb elvégezni és még szívatnak is, de a diploma nem ér többet.
Én pl a Nyíregyházira mentem inkább úgy, hogy amúgy Debrecenben élek és jó döntés volt. Nyíregyházán nem szívattak, a munka világában meg mindegy, honnan van a diploma, csak legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!