Irodai munkáknál, ahol nem lenne szükséges bejárni, miért nem engedik a home officet?
Úgy gondolják, hogy így hatékonyabb és nincs fölényben a munkavállaló, mert máshol sincs HO. Az IT-s cégek, amennyire össze tudom hasonlítani sokkal jobbak, mint a többi. Persze vannak borzasztóak is, de több a jó arányaiban. Megbecsülik az embert, ami például a homeoffice-on is látszik. Szerintem amúgy nincs azzal gond, ha hybrid és mondjuk hetente-kéthetente be kell járni. Nekem még a heti 2 is oké lenne. Egyszerűbb kérdezni, elintézni a dolgokat, de nem is kell feltétlenül többet dolgozni.
Egyszer jelentkeztem egy olyan céghez, ahol nem volt HO, de kizárólag azért hogy feltornázzam ezzel más cégek ajánlatait. (Én IT-ban dolgozom)
Még IT területen is a legtöbb hely hibrid 2-3 nap bemenetellel. Full home office kevés van.
Igazából tudok a dolog mellett és ellen is érvelni.
Vannak esetek ahhol megértem hogy miért akarja a munkáltató hogy bemenj. A csapat építése olyan helyen ahol kollaborálnod kell a másikkal nagyon fontos. Úgy általában egyszerűbb sok esetben együtt dolgozni ha ott vagy a másik mellett.
Vannak olyanok akik nem szeretnek vagy épp nem tudnak hatékonyan otthon dolgozni.
Másik oldalon pedig ott van az hogy a feladataid nagyrészét egyedül kell megcsinálnod és kevésbé zavarnak meg otthon a csapattársaid.
Nagyobb flexibilitás jó a dolgozónak és a munkáltatónak is.
Nem kell annyi irodahelyet fenttartani.
Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!