Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Első állás keresésnél mit...

Első állás keresésnél mit ajánlotok? Mik a szükséges benyújtandó dokumentumok?

Figyelt kérdés

Üdv!

27 éves munkavállaló vagyok egy közepes cégnél Csongrád-Csanád vármegyében. A cégünk eléggé nagy változásokon ment keresztül, viszont a fizetés alacsony és cserébe meg se becsülnek, ezért váltani szeretnék.

Ez az első munkahelyem, előtte itt voltam egyetemi gyakorlaton, így interjú nélkül felvettek az általuk nekem elképzelt pozícióra. Így eléggé zöldfülű vagyok az álláshirdetések megpályázásában. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdéseimre választ kapni.

Profession.hu oldalon nézegettem eddig állásokat. Volt is nekem tetsző. Elkészítettem az oldal által ajánlott önéletrajzot a saját sablonjukkal. Rákattintottam a jelentkezésre, csatoltam az önéletrajzot. Kért továbbá motivációs levelet is és más dokumentumokat (nyelvvizsga, egyetemi oklevél), ezeket nem töltöttem fel, magába az állás hirdetésben sem szerepelt, hogy ilyesmiket kérnek. Hibáztam, hogy ezeket nem töltöttem fel? Miért van az, hogy nem jeleztek vissza, hogy most akkor kellek-e vagy sem (eltűnt a hirdetés szóval lehet már találtak valakit), ez így megy, hogy vissza se jeleznek? Egyáltalán elküldi a profession.hu az önéletrajzom? Mit javasoltok, ti miket küldenétek el, ha nem adják meg, hogy milyen doksikat kérnek? Milyen oldalon keresgéljek munkahelyet? Egy önéletrajzos oldalon olvastam, hogy próbáljuk belefoglalni az önéletrajzba a munkahelyi eredményeket, ha én ezt megtenném lehet, hogy 2-3 oldalas lenne az önéletrajzom. Érdemes ezeket beleírni? Ti mit javasoltok, rövidebb legyen és tartalmazza azt, hogy mennyi mindenhez értek, vagy hosszabb amibe bele van foglalva a munkahelyen elért eredményeim sora? Az önéletrajzba legyen bele foglalva, hogy mik voltak a feladataim az előző munkahelyemen?

Köszönöm, ha van aki tud néhány jó tanáccsal vagy válasszal segíteni.

2023. nov. 22. 14:01
 1/3 anonim válasza:
26%

1. helyesírás: nem "állás keresés", hanem álláskeresés. Álláshirdetés.

2. "cserébe meg se becsülnek" - máshol se fognak, hahó, ez itt Magyarország

Elkészítettem az oldal által ajánlott önéletrajzot a saját sablonjukkal. - ne ilyen szart készíts, hanem normális, igényes kinézetű önéletrajzot grafikai programmal

Rákattintottam a jelentkezésre, csatoltam az önéletrajzot. Kért továbbá motivációs levelet is és más dokumentumokat (nyelvvizsga, egyetemi oklevél), ezeket nem töltöttem fel, magába az állás hirdetésben sem szerepelt, hogy ilyesmiket kérnek. Hibáztam, hogy ezeket nem töltöttem fel? - motivációs levél kell! Vagy ha nem írsz külön motivációs levelet, akkor az önéletrajzot kell profin megírni.

Miért van az, hogy nem jeleztek vissza, hogy most akkor kellek-e vagy sem - azért, mert egy állásra ezresével jelentkeznek az emberek, szerinted kinek van kapacitása mindenkinek visdszaírogatni? ezt nem bírja felfogni az átlag paraszt, hogy senkinek.

Egyáltalán elküldi a profession.hu az önéletrajzom? - persze h elküldi

Egy önéletrajzos oldalon olvastam, hogy próbáljuk belefoglalni az önéletrajzba a munkahelyi eredményeket, ha én ezt megtenném lehet, hogy 2-3 oldalas lenne az önéletrajzom. ez alap, nem is értem, enélkül mit akarsz

Érdemes ezeket beleírni? Ti mit javasoltok, rövidebb legyen és tartalmazza azt, hogy mennyi mindenhez értek, vagy hosszabb amibe bele van foglalva a munkahelyen elért eredményeim sora? - minden releváns információ legyen benne, amivel meggyőzheted őket. Haszonérvelés!

Az önéletrajzba legyen bele foglalva, hogy mik voltak a feladataim az előző munkahelyemen? - még szép!

2023. nov. 22. 14:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

1: "szerinted kinek van kapacitása mindenkinek visdszaírogatni? ezt nem bírja felfogni az átlag paraszt, hogy senkinek." - A HR-libák pont erre vannak tartva.

Amúgy semmibe nem kerül egy nemleges levelet megírni, majd CTRL+C - CTRL+V minden kiesett pályázónak, csak emberség kérdése, hogy ne hagyják bizonytalanságban a jelentkezőt. Mégis meddig kellene várnia? 1 hetet? 1 hónapot?

2023. nov. 22. 15:35
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Általában elég az önéletrajz és a motivációs levél. Bizonyítványokat nem nagyon szoktak kérni, csak ha felvesznek. Ha mégis kérnek, nem tart semeddig beküldeni. De azért én szabnék egy határt. Pl. ha valaki kézzel írt önéletrajzot kér, arra nem vagyok hajlandó. Erkölcsi bizonyítványt sem küldök, nem váltom ki havonta, pénzbe kerül. Ha felvesznek, akkor kikérem, addig meg higgye már el nekem, hogy nem vagyok büntetett előéletű.

A Profession továbbküldi az önéletrajzokat, igen. Viszont ha rendszeresen nézed, akkor látni fogod, hogy nem sok új ajánlat van, amik fent vannak, már van amelyik fél éve ott van. Lehet, hogy rég megvan a jelölt. Szóval ha nem szólnak vissza, az nem jelenti azt, hogy nem lettél volna alkalmas, csak lehet, hogy túl későn jelentkeztél. Visszaírni általában nem szoktak, bár van olyan cég, amelyik képes használni a körlevél funkciót. De én úgy is jártam, hogy a 3 körös interjú után nem voltak képesek küldeni egy e-mailt, hogy köszi, de nem. Mindegy is, egy idő után rájövök magamtól is, hogy nem engem választottak.

Az önéletrajz ne legyen túl hosszú, nem fogják elolvasni. Érdemes megnézni az álláshirdetést, és minden egyes pályázatot arra szabni. Legyenek benne az önéletrajzodban azok a kifejezések, amelyek a hirdetésben is.

2023. nov. 22. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!