Csak én érzem "kevésnek" Budapesten a nettó 600 ezres fizetést 30 évesen 2024-ben?
Egyedülálló vagyok, család nem játszik, kutyát/macskát sem kell eltartani, mégis albérlet mellett nem sok mindenre elég ez az összeg.
Tudok félretenni, ne értsetek félre, egyáltalán nem nyomorgok, de még ez is messze van a polgári, középosztálybeli élettől.
Hát ja, tényleg nem egy nagy összeg.
Én 27 vagyok, most 930 nettó (még nyárig nem lesz emelés sajnos), de lakásra/kocsira így is lassan jön össze a lóvé.
Nem tudsz tanulni valami piacképeset?
Félreteszek havi 250 ezret egy hónapban, szóval nem hinném, hogy kifolyik a pénz a kezeim közül, de havi 250 ezer 1 év alatt is csak 3 millió, ha mellé csapom az éves bónuszt akkor se éri el a 4 milliót. Most egy 27 nm-es 17. kerületi panel kerül 30 millióba. 2,5-3 év amire csak az önerő összejön és akkor az illetékről, esetleges felújításról, ügyvédi költségekről, bútorokról nem is beszéltem. Reálisan nézve 4 évig kell gyűjtögetni, hogy beugorhassak egy hitelbe.
#11: ami ennél nagyságrendileg jobban fizetne, az az IT lenne, de nem akarok programozó/szoftverfejlesztő lenni. Ígyis kell használnom munkám során az SQL-t és a DAX-ot, de ennyi bőven elég 😂 Amúgy jövőre tervben van a váltás +25-30%-ért, ami teljesen reális és elérhető cél, szóval azért remélem addigra könnyebb lesz :) Ja és nálunk az emelés még hátra van, márciusban lesz esedékes. Az egyik HR cica, akit farkalok, 7-8%-ról beszél. Nem megyünk vele messzire 🫤
#10: nem az amerikai álmot kergetem, hanem a magyar középosztályt szeretném elérni :D
Mondjuk egy pár éves használt VW T-Rocot fenntartani, 2 szobás téglalakást venni (akár hitelből) normálisan felújítva. Évi 1 tengerparti nyaralás és 1 hosszú hétvége belföldön vagy valamelyik szomszédos országban. Normális ruházkodás, étkezés, havi 1-2 étterem/sörözés barátokkal stb. Most is költök ilyenekre, csak szigorú budget mellett és spórolósan.
Szted nyugaton az olukbe pottyan a lakas az embereknek? Ott nem kell eveket sporolni az onerore ha egyedul akar valaki ingatlant? Utana nem kell akar 20evig is fizetni a hitelt?
Minejart elkezdelek sajnalni mert 3ev alatt tudsz csak 10milliot osszesporolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!