Mennyiből lehet megélni 2024-ben Magyarországon havonta, ha az ember puritán módon él?
Figyelt kérdés
Puritán módon azt értem, hogy nem tart autót, örökölt kis rezsijű lakásban lakik, és nincs drága hobbyja. Tételezzük fel, hogy egészséges.2024. febr. 3. 04:47
11/13 anonim válasza:
Erre nem is válaszoltam elegendően. Most már inkább 120-E körül lett kötelező kiadás. Ha éppen nem üdülök és nem sűrűn költök valami extrára, akkor maradhat is bőven. De egy évben legalább négyszer üdülök belföldön. (Most már két üdülés megvolt márciusban.) Családi házban maradtam, korábban nem volt lehetőségem és affinitásom sem. Most már megmaradtam és kialakítottam itt új életteret párommal. Valójában ez konkrétan nem puritán, de jövőbeli befektetés vagy külön új élet helyett más megélésekre költöm a szerény pénzemet és nagy igényeim nincsenek.
35/F
12/13 Dkov06 válasza:
Ha úgy veszem hogy nincs autó saját lakásban lakik az ember nem dohányzik oda figyel az akcióra és a rezsi költségre hogy mondjuk 40 ezer ft nál ne legyen több akkor 100-050 ezer kb kérdés hogy kinek milyen igénye van de meglehet élni 120 ezer ft őszinte leszek én 30 éves vagyok és rokkant nyugdíjas vagyok nekem a nyugdíjam fogyi támogatással meg rokkant ellátással együtt 264899ft/hó és van lakásom tartozásom nincsen ha nagyon sporolni akarok akkor 120 ezer simán elég lehet
13/13 anonim válasza:
A kérdés az, hogy megéri-e vagy egyáltalán lehet -e puritán módon élni, főleg ha már nem egyedül vagy. Arra gondolok konkrétan, hogy sok helyen ma már autó nélkül nem tudsz létezni, a városokban is leépült a tömegközlekedés, 2-3 órákat utazhatsz ide - oda. Az meg, hogy örökölsz lakást, kiváncsi lennék, hogy hányan vannak ma Magyarországon, akik olyan "szerencsések", hogy egyedül örökölnek meg egy kisebb lakást aztán semmi gondjuk. Szüleim egy házon osztoztak 5-en plusz egy kis föld, másik oldalról 3-an egy lakáson. Párom hárman vannak testvérek, szülei már a házat eladták mert ketten nem tudták fennt tartani, most egy kis lakásban élnek, az lesz az örökség 3 felé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!