Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bejelentett munka, vagy több...

Bejelentett munka, vagy több fizetésért minimálbéres bejelentés?

Figyelt kérdés

Sajnos ismerem már a jó kis balkáni valóságot a hazai bejelntésekkel kapcsolatban, mégis kíváncsi lennék, hogy Ti hogyan döntenétek a helyemben?

Jelenleg 460 000 FT a nettóm, amit teljesen bejelentve kapok a munkáltatómtól. Jött ugyanakkor egy ajánlatom egy másik cégtól, ahol 560 000 huf lenne a fizetésem, viszont ott csak minimálra lennék bejelentve, a többit külön kapnám.

Igazából a jelenlegi munkahelyemmel különösebb gondom nincs, de mivel 2 év alatt csupán 6% fizuemelést kaptam, és nincs nagyon kilátás a nagyobb emelésre, vagy előléptetésre, így szeretnék váltani. A fizum nagyjából elég, bár sokat nem tudok félretenni belőle (havi mondjuk 40-50 000-et), nem vagyok irtózatosan rászorulva a plusz pénzre, de azért nyilván jól jönne, tudnám mire költeni, esetleg gyűjtögetni (családi házam van, itt mindig kell valamire költeni). Nyugdíjjal nem is nagyon számolok, amire odaérek 70 lesz a korhatár szerintem, lehet meg sem élem. Hitelben nem gondolkozom. Viszont ez a +100 000 (+18%) cserébe azért, hogy minimálra legyek bejelentve mennyire szimpi dolog lenne nektek? Elvileg szabikra is megkapom, vagy betegségre. Azt mondom, ha +200 lenne, akkor rendben, de így nem kevés kicsit a kockázat függvényében? Ti melyiket választanátok? Maradnátok /keresnétek további melóhelyet, vagy elfogadnátok a minimális bejelentést 560-ért?

2024. jan. 29. 10:10
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
#30 Arra írtam, hogy kutya kötelessége lenne bejelenteni. Felesleges. Amíg orbánék így állnak hozzá.
2024. febr. 1. 13:28
 32/32 anonim ***** válasza:

26-nak: a magánnyugdíjpénztári megtakarításokat önként adtuk oda. Az más kérdés, hogy (jól vagy rosszul, inkább rosszul) mire használták.

Azért egy nagy pénztár nem szívódik csak úgy fel.

2024. febr. 2. 05:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!