Bejelentett munka, vagy több fizetésért minimálbéres bejelentés?
Sajnos ismerem már a jó kis balkáni valóságot a hazai bejelntésekkel kapcsolatban, mégis kíváncsi lennék, hogy Ti hogyan döntenétek a helyemben?
Jelenleg 460 000 FT a nettóm, amit teljesen bejelentve kapok a munkáltatómtól. Jött ugyanakkor egy ajánlatom egy másik cégtól, ahol 560 000 huf lenne a fizetésem, viszont ott csak minimálra lennék bejelentve, a többit külön kapnám.
Igazából a jelenlegi munkahelyemmel különösebb gondom nincs, de mivel 2 év alatt csupán 6% fizuemelést kaptam, és nincs nagyon kilátás a nagyobb emelésre, vagy előléptetésre, így szeretnék váltani. A fizum nagyjából elég, bár sokat nem tudok félretenni belőle (havi mondjuk 40-50 000-et), nem vagyok irtózatosan rászorulva a plusz pénzre, de azért nyilván jól jönne, tudnám mire költeni, esetleg gyűjtögetni (családi házam van, itt mindig kell valamire költeni). Nyugdíjjal nem is nagyon számolok, amire odaérek 70 lesz a korhatár szerintem, lehet meg sem élem. Hitelben nem gondolkozom. Viszont ez a +100 000 (+18%) cserébe azért, hogy minimálra legyek bejelentve mennyire szimpi dolog lenne nektek? Elvileg szabikra is megkapom, vagy betegségre. Azt mondom, ha +200 lenne, akkor rendben, de így nem kevés kicsit a kockázat függvényében? Ti melyiket választanátok? Maradnátok /keresnétek további melóhelyet, vagy elfogadnátok a minimális bejelentést 560-ért?
#6 Sajnos lemaradt az ékezet.
#8 Az építőipari cégek még mindig csináljak elég nagy számban. Sokáig azt hittem, hogy csak a helyi vállakozók sumákolnak, de nem. A nagyobb kivitelező cégek is.
Engem volt, több helyen is átvertek a borítékos sumákolással.
Semmiképpen sem vállalnék a helyedben kockázatot azért a pici pénzért.
#18 Nem értem mit akarsz ezzel mondani.
#19 Pedig nagyon is számít a nyugdíj. Hacsak a plussz felét beteszi magánnyugdíjpénztárba, már jobban jár (szerintem). Persze tudni kellene, hogy mennyire megbízható a cég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!