Ennyi fizetést hol adnak?
Havi nettó és nem bruttó havi nettó 2-3 millió Ft fizetést fixen. Az egy évre 24-36 millió Ft.
Se külföldön se itthon nem láttam olyat ahol ennyi lenne a fizu.
Ha nem adnak ennyit sehol, akkor vállalkozásban milyen területet érdemes csinálni?
Alkalmazottnak MO-n ennyit sehol nem adnak egy pár szuper felsővezetői pozíciótól eltekintve. Egyszerűen nagyon kevés alkalmazott "ér meg" ennyit - aki meg igen ott már vannak sokkal jobb ösztonző és kifzetési módok (RSU, bónuszok, nem pénzbeli juttatások mint kocsi, bérlakás, stb..) amivel jobban jár a cég is és az alkalmazott is.
Itthon ennyit jellemzően vállalkozók tudnak megkeresni - de az ugye nem egy fix alkalmazotti fizetés. Vállalkzni olyan területen érdemes amihez értesz és megvan a kapcsolati tőkéd is.
Amerikába szoftverfejlesztő, befektetési bankár, műtőorvos meg tudja keresni ezt az összeget.
Vállalkozással lehet, de ahhoz azért elég sikeresnek kell lenned hogy a profitod havi szinten 5+ millió legyen.
Ilyen fizetéseket nagyvállalatok felső vezetésében lehet kapni
A MÁV vezérigazgatónak van 2 millió nettó a fizuja.
Viszont a MÁV gyengén fizető cégnek számító.Egy Audinál,Boschnál,Mercinél ez még magasabb lehet.
4
Dehogy lehet... A legmagasabb szintű cégek (MÁV, Posta, Állami vagyonkezelő, Fejlesztési bank, MVM, Szerencsejáték ZRT...) vezérigazgatói keresnek br. 5 millió forintot, ami nettó 3.3. A középvezetők meg ennél jóval kevesebbet keresnek.
"Se külföldön se itthon nem láttam olyat ahol ennyi lenne a fizu."
IT-ban meg Europaban is barhol.
2 millio Ft netto Hollandiaban pl. 80 000 euro brutto 30% rulinggal, ilyen bruttot meg Magyarorszagon is boven lehet keresni, csak ugye itt undoritoak az adok.
Ez ez csak az alapber, a komolyabb cegeknel a kompenzacio jelentos reszet eleve RSU formaban kapod.
Ha pedig elmegyunk az extremumokig, akkor millio dollaros eves alapberek is vannak pl. egy Netflixnel Amerikaban.
#6: Olvasd újra légy szíves, amit írtam: "Állami szférában, politikával átszőtt magasságban meg teljesítmény nélkül is gyakorlatilag"
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!