Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A magas fizetés miért tesz...

A magas fizetés miért tesz más emberré?

Figyelt kérdés

Elkezdtem dolgozni egy raktárházban, majd szépen lassan felküzdve magam eljutottam az IT szektorig. 8 óra munka mellett minden nap a szabad időmben IT dolgokat tanulmányoztam. Végre olyan helyre kerültem ahol elő léptettek és a fizetésem 10 szer annyi mint amennyit kerestem 7 éve a raktárházban.

Mondhatni az élet eléggé könnyűvé vált számomra. De a környezetemben a családtagok és barátok maradtak azon szinten ahol voltak és soha nem tudtak feljebb kerülni.

A barátaimmal megosztom, hogy dolgozok, milyen sikereket értem el, de a pénzt soha. Viszont könnyen láthatják, hogy jobban élek mint ők. Autó, ház, nyaralás, éttermek.

Ennek az lett az eredménye hogy szépen lassan elkezdtek lemorzsolódni. Először nem értettem, de aztán rájöttem, hogy ez lehet az oka.

Rendben, ezt elfogadom, megértem. Az emberek általában irígyek és másban keresik a hibát. Nem tudom hogyan tudnék segíteni rajtuk. Látom hogy hónapról hónapra élnek, állandóan panaszkodnak, nem tudnak semmi életcélt teljesíteni.

Bennem lehet a hiba amiért nekem össze jött? Vagy az emberek alapból ilyenek, ha valaki anyagilag rendben van, az egy rossz ember? Rosszul érzem magam emiatt, és úgy nem hiszem hogy ez bármikor is javulhat.

jan. 25. 23:39
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
49%
Írtad még a kérdésedben kérdező, hogy nem tudod hogyan segíthetnél nekik, és hogy nem gond a pénz sem. Hát akkor másodállásként hozz létre nekik munkahelyet és fizesd meg őket jobban, persze azért keress is rajtuk így mindenki nyerne!
jan. 29. 10:54
 32/33 anonim ***** válasza:
68%
#31 persze mert ez igy megy. A sok gonosz vallalkozo direkt nem fizet az alkalmazottaknak eleget...
jan. 29. 19:30
 33/33 anonim ***** válasza:
49%

#32 Meglepődnél, ha kilátnál a nyomorodból, vállalkozókám. Rengetegen építik az istenverte értelmetlen életüket a tízszeres szorzóra, ha lefölözésről van szó. Nem mondom, hogy te nem jól csinálod, sőt. Egyedül a te észjárásod a hosszú távon életképes. De nincs értelme vaknak lenni arra, hogy az igazság valahol a két szélsőséges ökörség közt lesz. Vagy nevezzük inkább optimumnak, oks? Képes vagy felmérni, képes vagy újrakalibrálni szinte bármikor. Mi a bánat tarthatna vissza, nem?

Ismétlem: a végső haszonkulcs nem kell összesen pár százalék legyen. Láss tovább az orrodnál, csomó ötleted van, nem igaz, hogy behúzott kézifékkel kell lavíroznod!

jan. 29. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!