Miért várja el a cég, ahová jelentkeztem, hogy reagáljak a megkeresésükre, miután ők tűntek el?
Adott egy cég, ahová jelentkeztem egy pozícióra. Fel is hívtak telefonon, hogy jó lenne-e nekem x napon y időben az interjú. Akkor mondtam a HR-esnek, hogy pont akkor programom van, ami már hetek óta be van tervezve, másik napon lenne ideális. Erre mondta, hogy visszahív, miután egyeztetett az illetékes személlyel, hogy milyen más időpontban tudnánk megtartani az interjút.
Természetesen nem jelentkezett senki, eltelt 2 hónap. Majd a semmiből egy hete látom, hogy ők hívnak. Már csak elvből sem vettem fel. Azóta kaptam két e-mailt is tőlünk, hogy szóljak már vissza, mert akkor úgy terveznek.
Nem értem, miért egyértelmű nekik az, hogy ők még csak annyit sem szólnak vissza, hogy "bocsi, egyelőre betöltötték a pozíciót, így nem tartjuk meg az interjút", majd a semmiből hívnak hónapokkal később. De azt elvárják, hogy a jelölt már pedig jelezzen nekik vissza.
Igazad van teljesen, ezt a sok élettelen gyakori majmot meg le kell szarni, ők mindig belekötnek a kérdezőkbe.
Ebben a putriországban sajnos ez a divat, hogy ha valaki nem tud visszajelzést adni, vagy már nem fűzi anyagi érdek hozzá, akkor eltűnik mint a kámfor. Csak annyit tudsz tenni, hogy te is ezt csinálod velük.
Az egyik hülyéje meg még azt írja, hogy "illene" visszaválaszolnod...
Hát hogyne, szegény cég nehogy már veszítsen a presztízséből, hogy nem ők bánhatnak úgy a jelentkezőkkel mint egy használt budipapírral, hanem őket is pofára ejtik olykor-olykor.
Szerintem is jól tetted.
Személyes történet, múltkor hívott egy hr-es kislány egy nagyobb multitól, és szuper kimérten és udvariasan azzal köszöntem meg neki, hogy mivel múltkor már ghostoltak (ezzel kifejezéssel), negatív élményem van a céggel kapcsolatban, ezért nem szeretnék pályázatot beadni.
Szerencsétlen nyilván mondta, hogy sajnálja, és érhető.
Nem kell bunkónak sem lenni, de rabszolgának sem.
Szerintem rendben van, hogy nem írsz vissza, nyalják ki.
Az a baj, hogy rengeteg tesze-tosza, jóhiszemű, jobbágylelkű ember van az országban, aki úgy táncol, ahogy a mocskos cégek fütyülnek, és elhiszik a hülye legendákat, hogy majd felkerülsz a feketelistára, körbemegy a híred meg egyebek. Ezeket is csak azért találták ki, hogy félelmében minden hülye elmenjen akár a 6. körös interjúra is, és jól le lehessen sz*patni minden jelentkezőt.
Nekem volt már, hogy leegyeztetett személyes interjúra nem mentem el, telefont nem vettem fel nekik, aztán 1 hónap múlva ugyanúgy rámírt egy másik HR-es tőlük, mintha soha semmi közöm nem lett volna hozzájuk, hogy tetszik a profilom, szeretnének interjúra hívni.
Ugyanígy jelenlegi cégem másik telephelyén kirúgással távoztam, mert nem jártam be dolgozni, előadták, hogy soha nem kerülhetek vissza hozzájuk, feketelista, blablabla (ország egyik legnagyobb multija), aztán 3 évvel később simán felvettek a másik telephelyre, senki nem kérdezett semmit.
Addig tudják csinálni a szivatást, amíg van hozzá elég bohóc.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!