Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szakra menjek amivel...

Milyen szakra menjek amivel jól el lehet helyezkedni és nem matekos nagyon durván?

Figyelt kérdés
Kitűnő tanuló vagyok, jelenleg 17 éves. Mérnök és orvos kizárva. Angolból felsőfokúm van, németből majd a közepet szeretném letenni idén. Valaki tud segíteni melyik szakok a legjobbak? A nemzetközi tanulmányokat és a gazdálkodás és menedzsmentet néztem, de egyszerűen fogalmam sincs mi legyek... Tudtok ötleteket adni kérlek, amiknek utána nézve közelebb kerülhetek a döntéshez?
jan. 22. 19:43
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Előny ha könnyű vele külföldre kimenni
jan. 22. 19:43
 2/12 anonim ***** válasza:
Gazd-info
jan. 22. 19:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Az infót kihagytam hogy nem igazán érdekel, programozást gyűlölöm, de tényleg infón,orvoson,mérnökön kívül bármi érdekel
jan. 22. 19:49
 4/12 anonim ***** válasza:
35%
közmunkás
jan. 22. 19:59
 5/12 anonim ***** válasza:
32%

Pedig ezeknek van nagyjából értelme.

Orvos, jogász, mérnök, és tudományos szakok.

A többi nagyjából büfé.

jan. 22. 20:41
 6/12 anonim ***** válasza:
26%
hentes
jan. 22. 20:57
 7/12 anonim ***** válasza:

Gyógytornász, marketing, hr (nem fizet kiemelkedően, de megélsz belőle).

Ausztriában tanár (felsőfokú nyelvvizsga kell hozzá a z itthoni tanár szak mellé + honosíttatni). De amúgy, ha nézel külföldi egyetemeket, akkor mindegy, pl. van biológus ismerősöm, aki nagyon-nagyon jól keres Hollandiában, pedig itthon éhenhalna.

jan. 22. 23:36
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
roszlany
jan. 23. 10:32
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne legyen matekos, de azért közgáz?

Meg kellene keresni mi az ami érdekel is, milyen skilljeid vannak és úgy keresgélni, nem úgy, hogy melyik iskolás tantárgyat nem szereted

jan. 23. 13:04
 10/12 anonim ***** válasza:

A Mit? kérdésre: egyetértek, ne a sulis tárgyakból indulj ki. Én is "utáltam" a fizikát, nehéz volt a kémia, bioszból majdnem megbuktattak, aztán, évekkel később elmentem egy mérnök szakra... ahol szintén vért izzadtam, főleg a fizika miatt, de meglett, és most azzal foglalkozhatok amit szeretek. A Miért? kérdésre: Alapvetően ez sem "jól fizető" szakma de vannak benne niche lehetőségek, amiken érdemes dolgozni.

Az első diplomám egyébként egy nehezebb gazdasági szakon született. Ha 10-20%-kal szorgalmasabb vagyok, minden téren, ma ez is egy jól jövedelmező állás lenne számomra. Így csak "jó hogy van", hogy értek hozzá, de közvetlenül nem profitálok belőle, bár biztosan jobban keresek és jobban át is látom a (kvázi pénzügyes) munkámat mint egy hasonló munkakörű büfészakos. Szóval a hozzáállás is fontos.

jan. 24. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!