Miért van a labdarúgásban olyan sok pénz?
Most elsősorban a külföldi fociról beszélek.
Hihetetlen, hogy egyes klubcsapatok milyen gazdagok. Bizonyos játékosok meg csillagászati összegű pénzt keresnek.
Miért van ebben a játékban annyi pénz, mikor mások magas iskolai végzettséggel nem keresnek annyit, mint egyes focisták?
Mert rengeteg bevételt termel. Marketing, jegyek, merchandise, stb.
Az egyes sztárjátékosok fizetése pedig azért akkora, mert sokszorta több bevételt hoznak a csapatnak mint egy alig ismert focista. Emiatt a csapatok közt is versengés van hogy kinél játsszanak a legnagyobb nevek, ennek pedig a legegyszerűbb módja, hogy többet fizetnek a játékosnak bárki másnál, hogy hozzájuk menjen.
Még mindig ide járnak legtöbben meccset nézni tehát a reklám jól eladható.
Nyilván így sok a szponzor is.
Nagy a nézőközönsége globálisan elég népszerű sport (bár én nem szeretem pedig férfi vagyok)
Küzdősportban régen nagy pénz volt főleg boxban majd 2000-es években kickboxban, ma már kevesebb
Ügyesek a focisták (már ugye amelyik) azért keresnek jól, jól cseleznek pontosan rúgnak de ha a magyar focisták nem itthon játszanak együtt összeszokva hanem mindenfelé kimennek külföldre akkor itt Aranycsapat még egyszer nem lesz soha
Nekik nyilván nyereségesebb mintha itthon fociznának csak nekünk ebből semmi hasznunk nincs
Mert imádja a sok bugris.
Koncentrálja a figyelmüket, így a hirdetések számára aranybánya, hatékonyan lehet befolyásolni reklámokkal a népség fogyasztási döntéseit.
Vetítési jogok eladása, jegyeladások, reklámok, brand dealek a focistákkal stb stb.
Ha csak abba belegondolsz hogy az előző világbajnokságot 3.5 milliárdan nézték és a legnézettebb film(Titanic) ot csak 2 milliárd ember látta(25 év alatt) akkor elég szépen perspektívába lehet rakni. Ráadásul egy filmben nem tudsz úgy reklámozni, nincsen annyi interjúd és társai amivel több pénzt lehet kifacsarni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!