Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Illetlen dolog a másik fizetés...

Illetlen dolog a másik fizetése után érdeklődni?

Figyelt kérdés
Szerintem az. Mégis engem könyvelnek el illetlennek vagy titkolózósnak ha nem válaszolok.
jan. 18. 19:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem illetlen, de magánügy, azaz mindenki maga dönti el, hogy megmondja e vagy sem. Ezt kell tiszteletben tartani. Plusz nem mindenkinek lehet elmondani, mert ha jól keresel, akkor aztán mennek a pletykák.
jan. 18. 21:04
 12/23 anonim ***** válasza:
72%
és akkor most összedől a világ, hogy egy nyomorult elkönyvel téged titkolózósnak?!
jan. 18. 21:11
 13/23 anonim ***** válasza:
31%

Illetlenek számít, itt még szépen fejeztük ki magunkat.

Nekem volt olyan munkahelyem, ahol a munkaszerződésbe belevolt foglalva, hogy havibéremről a közvetlen főnökömmel, a HR-el, és a cégnek az igazgatójával beszélhetek. Ha egy közvetlen kollégának beszéltem róla, és ez a HR-nek a füllébe jutott, akkor fegyelmi eljárást indítottak, és itt még az illető örülhetett ha nem rúgták ki. Pedig volt rá példa.

Szerintem ez így van rendjén, mert ha más is tudja hogy mennyit keresel, abból hosszú távon csak a problémák vannak.

jan. 18. 22:21
 14/23 anonim ***** válasza:
50%
Magyarországon ez azért sértés, mert nagyon sok ember van aki tudja belül, hogy nem érdemli meg a fizetést amit kap, vagy lop, vagy nem fizeti be az adót.
jan. 18. 22:26
 15/23 A kérdező kommentje:
#10 kifaggatás volt, egy még tanuló ismerőstől (aki ráadásul a pénz beosztásáról is akart papolni). Az ismerős tényleg csak ismerős, nem barát vagy bizalmas.
jan. 18. 22:47
 16/23 anonim ***** válasza:
52%

Nem.

Szerintem elég furcsa, ha valaki ezt tabunak kezeli.

Saját szakmán belül szerintem rettenetesen fontos a transzparencia a fizetések terén, mert az online bérsávokon kívül ismerősikör alapján tudod meghatározni a piaci értékedet.

Teljesen más szakmáknál meg szerintem érdekes. Például én irodai munkát végzek, így tőlem nagyon távol áll a gyári munka, tűzoltó és mondjuk a mentős munka, de rettenetesen, hogy mennyit keresnek. Nem, mert ha magas lenne az összeg "sajnálám tőlük" vagy ha alacsony, akkor "sajnálnám őket". Szimplán, csak érdekes.

Családon belül is jó tudni.

Szerintem ez kb olyan, mintha valaki megkérdezni, hogy mit dolgozol és arra azt mondod, hogy "Nem szeretnék rá válaszolni" vagy csak nagyon tágan egy nagy iparágat adsz meg, mint "építőipar" vagy "IT". Furcsa, hogy nem akar a másik válaszolni a kérdésre.

jan. 18. 23:18
 17/23 anonim ***** válasza:
13-as te totalisan felre vagy vezetve, hulyenek neznek. Azert nem szabad rola beszelned, mert ugyanolyan munkakorben, vagy te, vagy a regebb ota ott dolgozok fizetese kozott hatalmas kulonbseg van.
jan. 18. 23:31
 18/23 anonim ***** válasza:
27%
Bármit meg lehet kérdezni, viszontállni kell a választ.
jan. 19. 05:54
 19/23 BeefEater ***** válasza:
76%

Szerintem nem kellene, hogy illetlenség legyen, de még is sokan annak tekintik. Általában aki kevesebbet keres, az rosszul érzi magát, mintha ettől kevesebb lenne emberileg, aki meg jóval többet, arra meg valamiért haragszanak.

Viszont ezzel jól tökön is lövi magát mindenki, mert ha nem tudom a fizetésemet megbeszélni, akkor honnan fogom tudni, hogy esetleg nekem 30%-kal kevesebbet fizetnek ugyan azért a munkáért mint mindenki másnak?

jan. 19. 12:32
 20/23 A kérdező kommentje:

#19, mondjuk egy cégen belül, azonos poziban, teljesen rendben.

De ha egy felületes ismerősöd kezd a tárcádban turkálni, akinek ráadásul teljesen más a pályája/más pályára készül?

Én utálom, ha turkálnak benne, pedig sem kirívóan sokat nem keresek, se nem vagyok alulfizetett.

jan. 19. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!