Illetlen dolog a másik fizetése után érdeklődni?
Szerintem, nem az.
Én nem értem,hogy Magyarországon miért ilyen hülyék az emberek,hogy ezt illetlenségnek veszik.
Én megszoktam mondani, mennyit keresek.
A fejlettebb országokban transzparens a bérsáv az álláshirdetéseben.Sőt, Magyarországon is kötelező lesz ez.Illetve az is,hogy te besétálsz a HR irodába és kiadják neked a Mancika meg a Józsika fizetését, ha kéred.
Azért, hogy ne sérüljön az egyenlő bánásmód, ne tudják átverni az embereket.
Szerintem nem az. Ugyanígy nem illetlen erre nem válaszolni.
Ha mindenki tudná ki mennyit keres, a munkavállalók jobb helyzetben lennének bértárgyaláskor. Ezért én igyekszem beszélni erről olyanokkal, akik hasonló területen dolgoznak, vagy HR-esek és én is szívesen megosztom bárkivel, aki kérdezi.
Nálunk ennek tényleg nagy divatja van, hogy úgy titkoljuk a fizetésünket mint legalább a bankkártyánk pinkódját..
#2 Miért lenne illetlenség megérdeklődni valaki politikai álláspontját? Vagy akár a vallását? Ezek kb ugyanolyan kérdések mint hogy milyen kaját szeret. Valaki ezeken komolyan megsértődik ha rákérdeznek?
Attól függ szerintem hogy ki kérdezi és hogyan.
Egy random embernek nem fogok a fizetésemről beszélni, csak azzal akiben megbízok és tudom hogy nyíltan beszélhetek erről probléma nélkül.
A hogyannál meg az a lényeg nálam hogy ne egy kifaggatás legyen, hanem egy rendes beszélgetés, ahhol magad mondod ki, nem pedig más erőszakolja ki belőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!