Wolt futárok hány órát dolgoznak egy nap? És hány napot egy héten? Mennyi munkából lehet egy tisztességes fizetést összeszedni?

10 Szomoru, hogy valamifele ertelmisegikent probalod bemutatni magad (es igy is tekintesz magadra), pedig a NEM venykoteles gyogyszerek ellen nem ved meg semmi... mindegy, hogy a futar megy erte vagy en. Ahhoz nem kell recept (=veny). Kiadjak, csak a penz szamit. Erdekes, mas orszagban gond nelkul mukodik ez a dolog. Es most is van kiszallitas, csak sokkal korulmenyesebben, gyogyszertari szakasszisztens hozza ki, ezert a rendelese meregdraga.
Mielott szemelyeskednel az ekezet nelkuli irasomert, elore is elnezesedet kerem, jelenleg mar nem ulok a billentyuzetes szamitogep elott. Ahhoz mar keso van nekem.

Írok egy konkrét példát, a kérdésre válaszolva.
E hónap statisztikája:
magyar nagyváros, megyeszékhely
78 óra
197e Ft bevétel
948 km
A vállalkozás egy napra eső költsége kb. 3500 Ft. Az autózás költsége kb. kilométerenként 70 Ft.
Ha a bevételből levonom az autózás és a vállalkozás ezen napokra eső költségeit, marad 60640 Ft. Ezt elosztva a munkaórák számával (78), kijön kemény nettó 777 Ft-os órabér.
Szóval, aki futárkodásra adja a fejét, főállásban, autóval, az kb. ilyen számokkal tud kalkulálni.

12 Ez remisztoen durva. Tudomasom szerint par eve, amikor meg nem nyirta ki a KATA-t a csuti kertitorpe, tobb szaz ezres haszonnal is lehetett dolgozni havonta.
En ugyan csak rendelni szoktam a Wolt-rol, home officeban vallalkozast viszek, de rettento sokat szivunk mi is a KATA kinyirasa miatt.
Es azt is latom, hogy a futarok kozott egyre tobb a kulfoldi. Nem azert mondom, mintha xenofob lennek, mint annyi magyar, de ebbol is latszik, hogy a korabbi magyar futarok jo resze abbahagyta.

Semmi olyat kritikát nem írtam, ami az ékezeteid hiányával lenne kapcsolatban. Csak tartalmi észrevételeket tettem, azokat továbbra is fenntartom.
Nem kell sokat keresnie olyan munkáért cserébe, amihez nem kell más, mint lemondani a szabadidő egy részéről, és TV-nézés helyett mopeden, bringával egy hátizsákban lókosztot hurcolni A pontból, B pontba.
Bárki képes elvégezni ezt az egyszerű feladatot, ha nem beteg, beleértve a a szakorvosokat, IT fejlesztőket, újságírókat, hegesztőket, vájárokat, tetőfedőket,..... Ami könnyen és gyorsan pótolható ( pl. lókoszt futár feladatellátó), annak a munkadíja is természetszerűleg rendkívül alacsony.
Ha valaki ezt nem átmeneti munkaként végzi, hanem hosszú távú megélhetési forrásként, mert agyi kapacitásai, szorgalma, kitartása,... ennyit engednek számára, az nagyon helyes, hogy nem KATA szabályai alapján járul hozzá a közteherviseléshez, hanem úgy, ahogy minden munkavállaló, aki legalább heti 40 órát dolgozik alkalmazotti jogviszonyban.
Úgyhogy helyes lenne az elvárt jövedelmet a futár munkáért ehhez mérten kevésnek ítélni. Ez valójában önkéntes rabszolgamunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!