Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit ér ma a munkaerőpiacon...

Mennyit ér ma a munkaerőpiacon egy C2-es angol nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

jan. 13. 08:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Ahol pótlékolják, ott van rá tábla. Normális helyen meg csak annyit ér, hogy behívnak interjúra, aztán ha tudod is használni, akkor már nem számít, hog ymilyen a papír
jan. 13. 20:46
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

Miért hiszik azt egyesek, hogy mindenkit behívnak interjúra?... Szerintetek az nem kerül a cégnek pénzbe?

Nem hívnak be mindenkit, nem hülyék. Csak azokat, akiket már a papírjaikból is látszik, hogy érdemes. Akinek nincsenek papírjai, amikkel igazolni tudja az ismereteit, a képességeit, azt minek hívnák be? Ha pl. azt állítom magamról, hogy tudok vezetni, de nem tudom beszkennelve bemutatni a jogsimat, miért hinnék el, vagyis miért hívnának be interjúra, ha olyat keresnek, aki tud vezetni, és rajtam kívül van még 50-60 olyan jelentkező, aki a jelentkezéshez a jogsiját is mellékeli?

jan. 13. 20:54
 13/16 anonim ***** válasza:
71%
Több mint 10 éve dolgozom angolul, nincs nyelvvizsgam, meg sose kérte senki hogy legyen interjúra is hívtak... akkor tedd le ha állami szféra és jár pótlék amúgy felesleges.
jan. 13. 21:34
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a kérdésnek 30 éve volt utoljára értelme. Akkor volt az, hogy csak maga a nyelvtudás jelenthette a munkanélküliség és az állásban vagyok közti különbséget. Ma már van annyi nyelvtudor, hogy nem probléma találni munkavállalót. És a legtöbb állásnál (akár egy telefonos ügyfélszolga, akár pecsenyesütő a piacon, vagy az igazgató személyi tolmácsa) nem a nyelvtudásért fizetnek, hanem az ügyfél problémájára való megoldás megtalálásáért, vagy a pecsenyesütésért, vagy a tolmácsolásért. C2 meg úgyis csak annak kéne, aki Faulkner korai korszakáról akarna társalogni emelkedett hangnemben, ilyen igény meg nincs.
jan. 13. 23:25
 15/16 Thunderfairy ***** válasza:
84%
Szerintem elég sokat. Mutatsanak már valakit aki nyelvvízsgával igazolni is tudja hogy azon a szinten van. Itt gyakorin könnyen jönnek azzal hogy nem a papír a fontos. Csak amíg nincs papír róla addig minek is hívjon be interjúra? Sokszor azok is elbuknak akiknek van vízsgájuk.
jan. 14. 12:55
 16/16 anonim ***** válasza:

"Szerintem elég sokat."

Szerintem elvileg így lenne, de elég nehéz olyan munkahelyet találni, ahol valóban ilyen szintű tudásra van szükség, kevesebb nem elég, ezért gyakorlatilag annyira sokat mégsem ér... Mert oké, hogy jobban mutat, ha nem csak C1-gyel tud a cég elküldeni valakit egy tárgyalásra, hanem C2-vel, de hogy sikerül-e megkötni egy többmilliós üzletet, az azért mégsem ettől függ... Akkor meg miért fizetné meg a C2-t?...

jan. 14. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!