40+ évesen még mindig nem tudom, mit szeretek csinálni. Volt, aki idősen jött rá?
Én Kb ugyan így vagyok, keresgélek.
Mindenben kb jó vagyok, 5-10 évente kb váltok.
Hobbid van?
Mit csinálsz szabad idődben?
Kb. 30 voltam mire letisztáztam magamban egyáltalán az alapkerdéseket.
3 kérdést, egész pontosan.
Mindezt megelőzte sok keresgélés sőt bonyolult tervek írása is, amibe egyre jobban belezavarodtam.
Szóval nagy nehezen, évek alatt meglett a 3 kérdés.
Az egyik pontosan az, hogy Mivel? (akarok foglalkozni.)
Akkor még azt hittem, 5 év alatt, egy 5 éves terv keretein belül megtalálom a választ, mind a 3 kérdésre, sőt, meg is valósítom őket, azaz a Mivel? kérdésre adott válasz után néhány évvel már azzal is fogok foglalkozni.
Kb. most telt le a határidő, viszont magára a kérdésre is csak az elmúlt 1-2 évben találtam meg a választ.
Igazából az jött ki, hogy a jelenlegi, unalmas multis munkáimmal. Adott körülmények között és adott színvonalon, persze. Úgyhogy ez pipa mert pont ezzel foglalkozok jelenleg.
(A másik 2 kérdésből az egyikre szintén megszületett a válasz és meg is valósult, a harmadikra egyáltalán nem. Tehát 100+50+0%, átlag 50% az eredményességem.)
Hagyj magadnak időt, szánj időt a tudatos tervezesre is, vess be módszereket, próbálj ki minél több mindent. De, mint a példa is mutatja, határidőket is érdemes szabni, ha részben megvalósul valami addigra, az félsiker.
Egyébként nekem egy mezőgazdasági hobbim van, ehhez kell egy viszonylag rugalmas, de elég stabil háttér. Nem érdekes munkahely a célom hanem olyan munkahely ami mellett tudok ezzel foglalkozni. Amit még fontosnak tartok az életemben, hogy egészséges, rendezett legyen a környezetem, jó kondiban legyek, és kiegyensúlyozottak legyenek a pénzügyeim is. Minden csak másodlagos ezeken kívül.
35 vagyok most.
Te, mivel foglalkozol, foglalkoztál eddig?
tegnap 14:56
Van hobbim, de nem élvezem különösebben (kultúrafogyasztás)
tegnap 15:16
tipikus multis munkaköreim voltak, nem egy hivatásszerű dolog :D
(15:16 vagyok)
Könnyen lehet, hogy neked is az hiányzik, hogy előállíts valamit.
Másik ötlet: sport.
Mindkettőhöz jó háttér a multi, nem kell ezt túl gondolni.
Minél jobban, profibb módon csinálod, annál jobb háttér egyébként...
A jobbat nem úgy értem hogy élmunkásnak kell lenni hanem jól kell lavírozni.
Az értékteremtő hobbi jó motiváció is. (Előtte sose gondoltam hogy karrierben fogok gondolkozni.)
Mindenképp jobb, mint kezdőként, nettó 280-ért keccsölnk valahol az "új és érdekes" szakmánkban (ezt is próbaltam.)
Tehát: jól fizető, korrekt multi és értékteremtő, izgalmas hobbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!