Hogy írjak önéletrajzot, munkatapasztalat nélkül?
18 éves lány vagyok, esti gimibe járok. Szeretnék elkezdeni dolgozni, de mindenhova önéletrajzot kérnek és nem tudom hogy fussak neki, mit írjak bele egyáltalán. Nincs munkatapasztalatom, amíg nappalis voltam nem diákmunkáztam, így azt sem tudom beleírni. Meg ugye még az érettségim sincs meg.
Lehet kicsit hülye kérdés de el vagyok veszve. 😅 Valaki tudna segíteni?
Ird bele:
- Tanulmányaidat (gimnázium, szakközép, bármi egyéb képzés, nyelvismeret)
- Bármilyen egyéb amihez értesz (lehetőleg releváns legyen a munkmához - pl. ruhaboltba jelentkezel releváns, hogy tudsz varrni. Ugyan ez egy konyhai kisegítő állásra kevésbé)
ne komplikáld túl
a legtöbb helyen csak kihasználják az embert, vagyis csak egy olcsó számot látnak benne. minél olcsóbb, annál esélyesebb hogy alkalmazzák
pro tippek:
- ne tűnj túl okosnak (fénykép)
- ne tűnj túl okoskodónak (írásstílus)
- ne tűnj könnyen kaphatónak
- ne tűnj túl lazának
aztán innentől kezdve rajtad is a nagy és okos HR-es keze lesz, akinek vagy tetszik a képed, vagy nem
amúgy érdemes bemenni egy diákmelós helyre, beregisztrálni, segítséget kérni önéletrajzhoz stb
még akkor is, ha eszed ágában sincs így melózni, max majd törölnek, de addig is belekukkanthatsz a folyamatokba és legalább ilyen téren is gyarapítod a tudásod
ja, hogy estis vagy...
akkor:
foto, név, telszám, mail cím
"önjellemzés fejezet"
ide írd, hogy 8 általánosod van, folyamatban az érettségi estin.
tudsz főzni/mosni/takarítani (ha ilyen helyre jelentkezel)
tudsz rendszerben gondolkodni, pontosan számolni, apró részletekre figyelni (ha olyan helyre...)
bírod a monotonítást
jól kijössz az emberekkel
jól tűröd a gyors változásokat
satöbbi
blabláz, süss el HR-es közhelyeket, amik megpályázott pozícióknál relevánsak lehetnek
Lakhely (csak a város), születési év.
Nincs olyan tudásod ami kelhet nekik, de másoknak nincs. Még ha van is, nem így állnak hozzád.
Aztán ha maszatolgattál már valamit otthon, mondjuk "Excel táblák, Word felhasználói szintű ismerete" beleírhatod, hogy ne legyen annyira üres.
Ilyeneket is beleírhatsz:
-Preciz, pontos munkavégzés
-Monotonitás tűrése
HAgyd a diákmelót a francba ha 18 elmúltál, mert nincs utána nyugdíjjárulék, és nem számít be shova, még álláskeresésire sem leszel utána jogosult!
Az tényleg csak annak megoldás aki 18 év alatti, és mindenképpen dolgozni akar, hogy pénze legyen, de 18 év felett, már a saját zsebét csapja be, ha így dolgozik.
Ha nem tudsz önéletrajzot csinálni akkor, olyan helyen érdeklődj ahol telefonálni kell a jelentkezéshez (vagy van kitéve telefonszám is), meg személyesen odamenni.
A te életkorodnak és kategóriádnak jelenleg magyarországon létező munakkörök kb a kövekezők:
- recepciós szoláriumban
- recepciós fitness teremben
- pénztáros munkák kisboltokban
- dohányboltos munkák
- Multiáruházak árufeltöltős munkái HA nem diákmunka
- Piacon eladó (ha valamennyire bírod a fizikai munkát is)
- kínai bolt (bár necces a rendes bejelentés miatt)
- Takarítócégek, takarítómunkák
- Felnőtt munkarőkölcsönző cégek
- Kertész cégek, faiskolák
Ha nagyon nem jön össze semmi, max akkor menj diákmunka céghez, vagy egyszerűsített foglalkoztatásba (alkalmi munka, napi bejelentésre)
Nekem jelenleg pont az a bajom, hogy túl jó önéletrajzokat küldök, meg lehet az öltönyös kép is túlzás, azért nem hívnak be sehova, vagy öreg vagyok már 40 évesen és a fiatalabbak kellenek.
Neked most nagy könnyítés a 25 éven aluliak adókedvezménye, szóval ne legyél buta, hogy diákmunka céghez szegődsz, mivel ott nyugdíjjárulékod nem lesz, a 25 éven aluliak adókedvezményét meg a rendes munkáltatók is ugyanúgy megadják.
Ha pedig valaki azzal jön, hogy jaj úgyse lesz nyugdíj mire te odakerülsz annak ne higyj!
Mert ameddig katonák, rendőrök, rendőrkapitányok, meg tűzoltók és mindenki más aki a "rendszert szolgálja", vagy közszolgálati munkakörben dolgozik, addig a "nyugdíj" intézményét sem vonhatják ki a forgalomból, mivel ahhoz jelentősen töb fizetést kellene adni mint amennyit ezek kapnak.
Én is már gyerekkoromban ezt a legendát hallottam a szüleimtől, hogy nekem már úgyse lesz nyugdíjam meg lehet nekik se.
Aztán mégis lesz, nekik is lett...
Apám 10 éven át kapott havi 160 ezret 2007-ig ameddig itt nem hagyott minket anyámmal.
Anyám meg 250 ezer nyugdíjjat kap jelenleg hetven évesen, pedig még érettségije sincs, és egészségügyben dolgozott egyész életében.
Előző kettő válaszoló vagyok, még eszembejutott pár lehetőség.
- posta (levélkézbesítő)
- virágüzlet (eladó)
- Újságos, vagy lottozó csak ott majd a terminálvizsgát le kell tegyed
- Benzinkút shoppba eladó (ahhoz az egyhez nem kell kútkezelői)
- raktárakba komissiózó
Sok sikert, és ne hagyd magad!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!